Luonto on kasveja pullollaan ja niistä saa myös kivoja koristeita kalenteriin, art journaliin tai muuhun askarteluun. Kasveja kerätessä täytyy kuitenkin muistaa muutama asia. Kenenkään toisen pihalta ei saa kerätä mitään ilman lupaa, rauhoitettuja kasveja ei saa kerätä ja kerää vain sen verran kuin oikeasti tulet käyttämään. Kuivattamiseen on olemassa muutamakin eri keino, mutta itse käytän omasta mielestäni yksinkertaisinta tapaa.

Mitä tarvitset:

  • kukkia / kasveja
  • talouspaperia
  • kirja / kirjoja

Kasvien ja kukkien kuivaaminen on kovin vaivatonta, kunhan vain laittaa ja ehkä hieman asettelee kukkia oikeaan asentoon talouspaperin ja kirjan sivujen väliin. Pelkästään yksi kirja ei riitä tuomaan tarpeeksi painoa/ painetta, jotta paksummat kukat litistyisivät. Tämän takia laitan kirjan, jonka välissä kasvit ja kukat ovat, täyteen kirjahyllyyn puristuksiin noin viikoksi. Lehdet ja ohuet kukat kuivuvat nopeammin (noin 4 päivää), mutta paksummat, kuten apilat vaativat enemmän aika.

Kuivattuja kasveja olen käyttänyt esim. Art Journal aukeamissa akryylilakalla kiinnitettynä, jotta ne eivät irtoa ja pääse murentumaan sivuja käänneltäessä. Puiden lehdet murentuvat herkästi kuivuessaan. Olen käyttänyt myös havunneulasia ATC-korteissa. Kalenteriin en ole vielä uskaltanut itse laittaa kasveja, koska pelkään niiden hajoavan sivuja käänneltäessä. Mutta monet ovat laittaneet kuivattuja kasveja esim. kontaktimuovilla kalenteriin tai laminoituna.

~ Laura H.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *