Postauksessa näkyvä Dingbats Pro -muistikirja saatu yhteistyössä Vihkokaupan kanssa.
Mainos: osa Brushoista ostettu Suomen Taidetarvikkeelta.

Heipä hei ja tervetuloa mukaani tämänkertaiseen art journal postaukseen! Ryhmän puolella on taas näkynyt Brushoja, joten oli pakko kaivaa taas omat esille ja lähteä sitä kautta rakentamaan tämän kertaista työtä. Rakastan sitä, miten monipuoliset nämä jauhemuodossa olevat akvarellivärit ovat, eikä koskaan tiedä tarkalleen millainen lopputulos tulee olemaan.

Suojattuani muistikirjan sivut teipillä ja paperilla, lähdin ripottelemaan jauhetta sinne tänne aukeamalle. Suihkuttelin vettä perään, joka saa aikaan hienoja kuvioita ja roiskeita. Muutamiin kohtiin lisäilin vielä lisää väriä, kun tuntui tyhjältä. Erittäin märät kohdat imeytin paperin avulla ja osaa puhaltelin pillin avulla, jotta sain levitettyä väriä hieman eri tavalla.

Kun sivut olivat kuivanneet tarpeeksi, nappasin mustan Sakura Pigma Micron 08 kuitukärkikynän ja lähdin doodlailemaan mustia kiekuroita sinne tänne. Tämän lisäksi piirtelin kahdella eri Uni Poscan maalitussilla viivoja ja rukseja sivuille.

Koska en ollut kovinkaan tyytyväinen doodlailuihini, päätin ottaa peittokeinoja käyttöön. Distress Oxide värissä Walnut stain (tämä on yksi uusi lempparini!) ja sapluuna tulivat apuun. Harjailin hieman doodlailujeni päälle mustetta.

Lisäksi peittokeinoksi valikoituivat nämä super kätevät Distress spray värit. Ruiskuttelin värejä hieman sinne tänne. Suojasin pöytääni muovilevyllä, josta lopulta painelin ylijäämä roiskeet sivuille. Maalien kuivuttua, leimailin sivulle mustalla Archival Inkillä pieniä kukkakuvioita. Jostain syystä äitiaivoni pettivät tässä vaiheessa, enkä ottanut lainkaan vaihekuvia. Hupsista!

Päätin käyttää tälle aukeamalle vihdoin jo pidemmän aikaa odottaneet tekstit, mitkä leikkasin paperikosta tehdessäni joulukuun työtä. Siellä totesin, että näemme todennäköisesti tämän voimalauseen myöhemmin, ja nyt oli sille sopiva hetki! Leikkasin tekstejä irti toisistaan ja trimmailin reunoja hieman pyöreämmäksi, sillä aiemmat laatikkomalliin leikatut eivät mielestäni istuneet tähän. Liimana käytin jo aiemminkin töissäni tutuksi tullutta gel mediumia, joka kuivuessaan muuttuu värittömäksi.

Loppusilauksena rajailin tekstejä Uni Poscan valkoisella tussilla ja toisella sivulla sekä valkoisella että mustalla. Olin laittanut muistikirjan kiinni ennen kuin liima oli kunnolla kuivunut, joten jouduin hieman korjailemaan muutamia tekstejä niiden revetessä, kun avasin kirjan. Sopii hyvin voimalauseeni teemaan.

Perfect sanan viereen lisäsin vielä hahmotarran, koska se mielestäni tarvitsi jotain pientä. Mielestäni lopputulos oli varsin kiva, vaikka alun epäonnistunut fiilis doodlailujen kohdalla hieman epäilyttikin. Tarkoitus oli aluksi tehdä täysin eri suuntaan menevä työ, mutta niin se tuntuu aina menevän. Väriterapiaa tämä ainakin oli, kun sai vain roiskia maalia.

Ihanan aurinkoista kesän jatkoa juuri sinulle! Tuttuun tapaan pääset lukemaan tämän postaussarjan aikaisemmat osat täältä.

– Laura S.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *