Kuvassa näkyvä Ajaston Unika 2022-2023 on saatu yhteistyössä Ajaston kanssa.

Ihanaa elokuista keskiviikkoa jokaiselle! On jälleen aika tutkailla materiaalien monia ulottuvuuksia ja vuorossa ovat paperit. Edelliset tutkimukseni materiaalien monista ulottuvuuksista löytyy täältä.

Kalenteriaskartelussa erilaisia papereita tulee vastaan monista paikoista. Lahjapaperi saattaa saada inspiraation liekin syttymään tai askartelumateriaaleja myyvistä liikkeistä saattaa löytyä juuri oikealla kuosilla oleva paperi tai kartonki, josta innostuu. Monissa paperikoissa on nimensä mukaisesti ihania erilaisia papereita tarrojen ja irtokuvien lisäksi.

Itse olen käyttänyt papereita ja kartonkeja monella tavalla kalenteriaskartelussa. Niistä on saanut ihania välilehtiä, kalenteriaukeaman koristelussa kivoja yksityiskohtia sekä korttiaskartelussa erilaista syvyyttä kortteihin. Papereista ja kartongeista saa tehtyä myös kauniit kirjanmerkit, persoonalliset pakettikortit, söpöt luukut ja taskut kalenteriin sekä peitettyä pienet virheet kalenteriaukeamalla.

Papereista tulee itselleni mieleen myös lapsuudessa taitellut laatikot ja pelit, joissa piti valita väri ja numero (tämän takana olikin sitten tehtävä tai kiva lause). On myös origamipapereita, joista näppärästi voi taitella erilaisia origameja. Jos ei tästä ole aiempaa kokemusta, kuten itselläni ei ole, voi olla YouTuben videoista tai erilaisista kirjoista apua origamien taitteluun. Kartonkeja ja papereita hyödyntämällä, voi myös askarrella itselleen kalenterin tai muistikirjan väliin mukana kulkevan maskotin esimerkiksi kirjanmerkin muodossa.

Yksinkertaisin tapa lienee se, jossa paperista joko leikkaa tai repii mieluisan palan ja liimaa sen kalenteriin/muistikirjaan/päiväkirjaan. Teippiä käyttämällä saa kivoja lisäkirjoitustiloja kalenteriin esimerkiksi erilaisina luukkuina.

Tehdään sunnuntaina ryhmän livessä välilehtiä kalenteriin. Vielä on itsellenikin arvoitus, miten tämän toteutan. Tule mukaan katsomaan, millaisia välilehtiä saadaan aikaan!

Halauksin, Terhi

3 Comments on Materiaaleista on moneksi – paperit ja kartongit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *