Tervetuloa mun kalenteritaikojen alkulähteelle, työpöytäni ääreen! Tällä kertaa postaussarjassa päästään kurkkimaan, missä ylläpitäjät tuunaavat ja millaiset työtilat kalenteritaikojen taikomiseen on.

Oma työtilani on pieni soppi olohuoneessamme ja miehen tietokonepöytä on hyllykön toisella puolella, joten olemme ikään kuin vastakkain touhutessamme omiamme. Työpöytänä toimii ihana sininen pöytä, joka on matkannut miehen mukana (ja toimi tavatessamme hänen ruokapöytänään). Pöydän laatikot ovat yhtä syvät kuin pöytä itse, joten säilytystilaa on sitä kautta kivasti. Pöydän laatikoissa on säilytyksessä niin tarvikkeita kuin tehtäväkirjoja ja papereitakin.

Työpisteeni vasemmassa laidassa on säilytystilaa Ikean hyllyn avulla. Ylemmällä hyllyllä on vihkoja, muistikirjoja ja tarroja. Alemmalla hyllyllä säilytän teippejä ja tietysti siltä löytyy myös lisää tarroja. Mielestäni nämä tarvikkeet ovat hyllyltä helposti otettavissa ja käden ulottuvilla. Syvähköt hyllyt on toiselta puolelta täynnä kirjoja, joten askartelutarpeisto ei näy hyllykön toiselle puolelle.

Oikealla puolella on ihana Råskog-vaunu, joka pitää sisällään vanhoja kalentereita, vesivärit ja papereita askartelua varten. Vaunun ylimmällä hyllyllä on sekalaisia tarvikkeita niin Instax Mini -kamerasta aina muutamiin papereihin, tarrakirjoihin ja kalenterikoruihin. Ylimmän hyllyn siistinä pitäminen on ollut haastavaa, sillä siihen on liiankin helppoa kasata tarvikkeita. Hyllyköstä vaunun takaa löytyvät klemmarit, siveltimet, kirjekuoret ja muutamia erinäisiä muistikirjoja, joita olen säilyttänyt. Vaunun edestä löytyy myös Ikeasta löytynyt hyllykkö, tai oikeastaan puolet hyllyköstä, jonka päällä ovat laatikoissaan leimasintarvikkeet, lehtileikkeet ja diecutsit. Hyllykön alin hylly on pyhitetty kirjoille, joita voin käyttää kalenteriaskartelussa.

Pöydältä löytyy säilytyskokonaisuus, jonka sisältö vaihtelee inspiraation mukaan. Pääasiassa sieltä löytyvät kortit, tyhjät paperit, haaveilukartat ja sekalainen setti tarroja sekä muistikirjoja. Kuvausteline ja -valo löytyvät myös pöydältä, sillä ne ovat tällöin kokoajan valmiina toimiin. Kynäteline on tilanjakajana toimivassa hyllykössä, mutta tähän mahtuu vain murto-osa kaikista ihanista kynistä. Telineessä on myös laatikko muistilapuille, joten ne ovat mukavasti tallessa siellä. Pöydältä löytyy myös muutamia pienempiä säilytysratkaisuja, joissa kynät, liimat sekä muutamat irtonaiset ja paikkaa vailla olevat pikku tavarat ovat sopivassa epäjärjestyksessä. Lähinnä käytössä olevat kynät kulkevat mukanani penaalissa, jotta ovat inspiraation iskiessä käden ulottuvilla.

Työpisteeni on itselleni inspiroiva, mutta aina kesken. Miten tuntuukin hankalalta pitää pöytää siistinä ja löytää jokaiselle materiaalille oma paikkansa? Itseäni häiritsevät myös jatkojohto ja siitä lähtevät johdot, mutta ne ovat tarpeellisia kuvausvalon, puhelimen ja tietokoneen akkujen lataamiseksi. Aina työpöytä ei toki ole järjestyksessä ja useimmiten täällä vallitsee hallittu kaaos, jonka uumenista etsitään niin inspiraation lähteitä kuin kadoksissa olevia materiaalejakin.

Halauksin, Terhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *