Postauksen Project365-kalenteri saatu yhteistyössä Ajastolta.

Tänään tuunataan pehmo-klemmari velour-kankaasta.
Tarvitset:
– kangasta
– vanua
– lankaa
– neulan/ ompelukoneen
– sakset
ison klemmarin

Kokoja en tähän laita, kun itsekin leikkelin ihan silmämääräisesti. Tarvitset kankaasta ison ja pienen suorakaiteen. Iso suorakaide taitellaan lyhyet sivut vastakkain kaksin kerroin ja siitä tulee rusetti. Pienempi suorakaide taitellaan pitkät sivut vastakkain kaksin kerroin ja siitä tulee rusetille tamppi eli keskiosa. Itse käytin ompelukonetta, mutta ompelu sujuu myös käsin. Kuvasta näet mitkä sivut ommellaan. Tampista jätetään lyhyet päät auki, joista se käännetään. Rusetissa kaikki avonaiset sivut ommellaan, mutta pitkän sivun keskelle jätetään kääntöaukko.

Kääntämisen jälkeen rusetti täytetään vanulla ja kääntö aukko suljetaan käsin ommellen.

Rusetti ja klemmari yhdistetään niin, että tamppi sitoo ne yhteen. Tamppi on ompelun jälkeen käännetty ja asetellaan niin, että sauma tulee päällimmäiseksi. Tampin päät ommellaan yhteen tukevasti ja siistitään reuna, käännetään tampin sauma rusettia kohti piiloon eli itsensä ympäri.

Asetellaan rusetti, tamppi ja klemmari kauniisti ja valmista tuli. Mikäli haluat, että rusetti ei liiku yhtään voit takaosaan laittaa tampin ja klemmarin väliin kuumaliimaa. Ihana iso pehmoinen rusetti sopii erittäin hyvin Ajaston Project365-kalenterin kaveriksi.

Hyvää alkanutta elokuuta!

– Tia

1 Comment on Pehmo-klemmari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *