Tunnustan, että lehtileikkeet ovat ehdottomasti suurin heikkouteni. Kausittain selailen postilaatikkoon putoilevia ilmaisjakelulehtiä pelkästään ajatuksella, että löytäisin mahdollisimman paljon erilaisia kuvia leikeltäväksi. Lehtileikevarastoni alkavatkin olla jo niin suuria, että perusteellinen inventaario eli lehtileikekokoelmani läpikäyminen olisi enemmän kuin paikallaan. Onneksi lehtileikkeet ovat paperinkierrätysmateriaalia, jos leikattu kuva ei olekaan hetkeen inspiroinut tuunauksessa sen voi aina kierrättää tai laittaa happy mailin matkaan ilahduttamaan ilopostin vastaanottajaa.

Ensimmäisenä keräsin varastoistani kaikki ruokaan liittyvät lehtileikkeet. Todettuani, että niitä olikin enemmän kuin riittävästi tähän tuunaukseen valitsin lukujärjestyskehyksen teemaksi hedelmät. Leikkasin kuvat irti kuitenkin jättäen ohuehkon valkoisen reunan jokaisen hedelmän ympärille. Lukujärjestyskehyksen taustapaperina käytin paperilehtiön hieman liukkaampaa A3-kokoista kansipaperia, koska halusin lopputuloksesta hieman jäykemmän kuin esimerkiksi tulostuspaperia käytettäessä, mutta en kuitenkaan täysin jäykkää pahvia. Hahmottelin lyijykynän ja viivoittimen avulla ruudukon taustapaperille jättäen reunoille riittävästi tilaa lehtileikekehyksen huomioiden.

Aluksi liimasin isoimmat hedelmälehtileikkeet paikoilleen paperin kulmiin ja reunoilla mahdollisimman tasaisesti sommitellen. Kuvien liimaamiseen käytin perinteisesti Eri Keeperiä, mutta mikä tahansa tuunailuihin sopiva liima tai kaksipuoleinen teippi toimii paremmin kuin hyvin lehtileikkeiden kiinnittämiseen.

Seuraavaksi sommittelin loput eli hieman pienemmät hedelmälehtileikkeet paperin reunoille. Halusin, että eri hedelmät asettuvat kehykseen mahdollisimman tasaisesti. Esimerkiksi kaikki kiivit eivät olisi samalla reunalle vaan ympäriinsä eri puolilla paperia. Lopuksi vielä vahvistin hahmottelemani ruudukon Sharpie-tussin ja viivoittimen avulla. En kirjoittanut viikonpäiviä valmiiksi, jotta ruudukkoa voi käyttää mahdollisimman vapaasti parhaaksi katsomallaan tavalla.

Hedelmälehtileikkeillä kehystämästäni lukujärjestyspohjasta tuli kiva ja värikäs. Tällaista pelkistettyä ruudukkoa voi käyttää melkein mihin tahansa: opintojen suunnitteluun tai jo opiskeltujen kokonaisuuksien hahmottamiseen, ruokapäiväkirjauksiin tai tulevien ruokalajien suunnitteluun. Omien toiveiden ja tarpeiden mukaan lehtileikekehyksiä voi toteuttaa irtopaperille tai vaikka bullet journal aukeamaa koristamaan.

Olisi kiva lukea kierrätysaskarteluistasi ja keskustella aiheesta ryhmän puolella. Myös ideoita syyskuun tuunattavasta materiaalista otan enemmän kuin mielelläni vastaan. Tuunaa tyhjästä on kerran kuukaudessa ilmestyvä blogipostaus, jossa kokeilen askarrella asioita arkisista kotoa löytyvistä kierrätettävistä materiaaleista. Aiemmat kierrätysaskartelupostaukseni löydät täältä.

Terkuin Aliisa

1 Comment on Tuunaa tyhjästä – lukujärjestyskehys lehtileikkeistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *