Postaus toteutettu yhteistyössä Lahen Kirjansitomo Oyn kanssa.

Marraskuussa 2020 uskaltauduin kirjoittamaan elämäni ensimmäisen miittitiedustelun ryhmän Kanta-Hämeen miittisuunnitelmat kuvaan: ”Löytyisikö Kanta-Hämeestä tuunailijaa, jonka kanssa aloittelija pääsisi tutustumaan kalenterimania maailmaan?” Muistaakseni en saanut vastakaikua tuohon ilmoitukseeni. Aika vain vaati hieman ajatuksen kypsyttelemistä ja erinäisten rajoitusten helpottumista.

Nyt elokuussa laitoinkin uuden kysymyksen itämään: missä Hämeessä miitti kannattaisi järjestää? Ehdottomasti eniten rakkautta osakseen sai Lahti, mutta myös Hämeenlinna ja Riihimäki tulivat huomioiduiksi. Lahen Kirjansitomon Hannan mainittua, että heidän tilassaan olisi mahdollista tavata, miitin todellinen toteutuminen oli lähempänä kuin osasin oikeasti kuvitellakaan. Elämäni ensimmäisen miitin järjestelin yhdessä ylläpidon Janitan ja Katjan kanssa torstaina 25. elokuuta 2022 klo 16-20 Lahen Kirjansitomolle.

Ihana Hanna emännöi meitä paikan päällä ja aluksi esitteli Esan kanssa sitomoa ja hyvin erilaisia töitä, joita tekevät. Kirjansitomo on helmikuussa 2020 toimintansa aloittanut perheyritys. Siellä tehdään tulostusta, kirjansidonta- ja jälkikäsittelytöitä yksityisille, yrityksille ja julkiselle sektorille. Toimitila sijaitsee Lahdessa Svinhufvudinkadulla, jossa on myös pieni sitomon tuotteiden myyntinurkka (esimerkiksi muistikirjoja, vihkoja, tarroja ja irtosivuja) Kaikki tuotteet on valmistettu Lahdessa.

Tilaan mahtui juuri sopivasti kymmenen henkilöä. Rento puheen sorina ja nauru täyttivät tuunaustilan hetkessä. Keskusteltiin kalentereista, muistikirjoista, tarroista, teipeistä… Oikeastaan kaikenlaisista aiheista maan ja taivaan välillä.

Tarjolla oli Hannan järjestämää herkullista syötävää ja juotavaa. Käytettävissä oli myös kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro ja jääkaappi.

Kiitos kiitos kiitos kaikille Kalenterimanian Hämeen miittiin osallistuneille ja erityiskiitos Lahen Kirjansitomon Hannalle ja Esalle, että pääsimme tutustumaan sitomonne toimintaan ja tuunailemaan inspiroivassa tilassanne. Minäkin pääsin elämäni ensimmäiseen miittiin ja pohdin jo seuraavaa tapaamista. Suunnitelmissa siis mahdollisesti toinen #kmhämemiitti tälle vuodelle, mutta aika näyttää missä ja milloin.

Terkuin Aliisa

1 Comment on Aliisan ensimmäinen #kmhämemiitti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *