Minulla on ollut pitkään mielessä luonto/retki aiheinen kirjanen. Liikun paljon luonnossa, ihan kotimetsistä lapin tuntureille. Tykkään myös vaan hypätä bussin tai junan vietäväksi ihan vaikka vaan päiväreissulle toiselle paikkakunnalle. Keräilen aina pieniä muistoja mukaan, kuten varmasti moni muukin manialainen. Lehtiä ja kukkia mukaan metsistä, kuitteja ja lippuja mukaan kaupungeista. Valokuvia ja muistiinpanoja. Siitä tämä ajatus sitten lähti kehittymään.

En halunnut tylsää vihkoa, koska tiedä että kyllästyisin siihen ja haluaisin vaihtaa sen muutaman reissun jälkeen. Lisäksi, koska olen vuosien varrella jemmaillut kaikenlaisia ihania luontoaiheisia papereita. Niin mietin että ehkä jonkinlainen junk journal voisi olla omiaan tähän. Minulla ei ole sen kummempaa tietoa tai kokemusta ”junkkiksista”. Käsittääkseni sen kummempaa sääntöä tähän ei olekaan. Jonkin verran olen ryhmässä nähnyt upeita koristeellisia ratkaisuja. Se ei ole ihan sitä mitä minä olen, joten omani ei tule näyttämään sellaiselta. Miksei oma junk journal voisikin olla käyttäjänsä näköinen.

Haluan omani olevan ennenkaikkea käytännöllinen, helposti mukana kuljetettava ja jemmailuja varten tarvitsen paljon taskuja. Ensimmäisenä valikoitui kannet. Päätin heti alkuun, että haluan käyttää kierrätettyjä kansia jostain kirjasta ja nämä kaksi löytyikin kirjaston kierrätyspisteeltä. Koon puolesta valitsin pienemmät, vaikka nuo toiset olisikin olleet tähän täydelliset. Ehkä niistä tuleekin sitten retkijunkkis nro kaksi.

Päädyin kasaamaan omaani vihkoja erilaisista papereista, kirjekuorista ja sen lisäksi kartoista jotka sain meidän ihanalta Supersaleniukselta, jotka on sitten helppo sitoa kiinni kanteen. Olin ensin ajatellut avoselkaistä sidontaa, niin että vihkot olisivat kiinni toisissaan. Mutta ajattelin näin tämän olevan helpommin muokattavissa, voinhan aina ottaa yhden vihko-osion irti. Puhkoin kanteen reijät ja pujotin langan samalla vihkon keskiosan ja kannen läpi. Lisäsin myös kuminauhan sitä varten että voin halutessani lisätä ylimääräisen vihkon mukaan.

Halusin myös muovitaskuja mahdollisia matkalla löytyviä muistoja varten. Ne on vanhasta kuvavihkosta, jonka löysin tavaroiden kätköistä. Muuten päädyin tekemään vain muutamia valmiita taskuja, ihan vain koska mistäpä voin ennalta tietää mitä juuri siihen aukeamalle on tulossa. Samoin kuin isommaksi avattavia papereita.

Tämä saattaa nyt kuulostaa vähän tylsältä. Erilaisia papereita vaan kasattuna kirjaksi, mutta takaan että sitä se ei enää ole seikkailujeni jäljiltä.

Katja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *