Olen tehnyt edellisvuosina aika paljon keskiviikkojen DIY-postauksia, mutta tämä vuosi on ollut hiljainen. Inspiroiduin kesällä meidän ihanan Aliisan Tuunaa tyhjästä – säilytyslaatikko maitopurkista postauksesta ja olen siitä asti odottanut pääseväni toteuttamaan tämän hyvin hyvin yksinkertaisen idean. Idea ei ole omani vaan tuli joskus jostain vastaan, en vain muistanut sitä ennen Aliisan postausta.

Tarvitset minkä tahansa tyhjän, pestyn ja kuivan pahvitölkin, kuten maito, mehu, jne. Korkeuden voit päättää tarkoituskohtaisesti, mutta kannattaa aloittaa korkeasta, ettei jää liian lyhyeksi. Onneksi materiaali on kierrätystavaraa, joten hävikki ei ole kummoinen jos ei ensimmäisellä kerralla heti onnistu.

Eli pese pahvitölkki, anna kuivua ja leikkaa ns. hattu pois… tai vaihtoehtoisesti leikkaa, pese ja kuivaa. Tämän jälkeen tölkkiä rutistellaan, lytistellään, väännetään ja taitellaan niin kauan että se pehmenee. Tämä on ehdoton, jotta pääsemme muovaamaan materiaalia ilman, että se repeää.

Etsi sivusauma ja kuori ohut päällimmäinen kerros pahvista. Voit käyttää apuna pinsettejä tai pihtejä, jollei kynnet riitä. Kuvapinta lähtee aika vaivattomasti, mutta varo ettet revi liian lujaa ja tölkki repeä. Muista kuoria pohja ja saumat hyvin. Päällikerroksestakin voikin kehittää jotain uutta tunnattavaa, vaikka laminoimalla kontaktimuovilla ja tekemällä TN:n kannet (Traveler’s Notebook).

Käännä yläreunaa varovasti kaksin kerroin. Itse käänsin noin 2-3 cm. Toista taitos, niin että reuna jää taitosten sisälle. Voit silitellä reunaa muotoon. Säilytyspurkki on valmis ja mikäli haluat, se on vapaata pintaa kaiken maailman tuunauksille.

Kaikki tuunaamaan pahvitölkkejä sukulaisille joululahjaksi, hih.

-Tia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *