Rakastan joulua. Olen kotoisin napapiirin tienoilta, joten olen aina kokenut joulufiiliksen olevan minulla ikään kuin sisäänrakennettu. Koska asun nykyisin Helsingissä ja lumi ei ole itsestäänselvyys vielä loppuvuodestakaan, on joulua hyvä alkaa fiilistelemään jo marraskuun alussa. Jouluvalot, koristeet, kynttilät ja jouluisat juomat tuovat mukavasti tunnelmaa. Tästä syystä tein muutama vuosi takaperin itselleni jouluisen Traveler´s notebookin eli TN:n. Ryhmässäkin ollaan jo hyvin päästy joulufiilikseen.

Joulu-TN pitää sisällään vihkon joululahjoille, menneille ja tuleville, annetuille ja saaduille. Vihkon jouluruokien resepteille ja ideoille, koska vastaan kokkaamisesta meidän perheessä. Yksi vihko on joulumuistoille ja -kuville.

Lisäksi minulla on vuosittain vaihtuva vihko, joka toimii ikään kuin päiväkirjana. Kuvassa on edellisten vuosien vihkoja. Olen kasannut vihkot erilaisista jouluisista papereista, joten jokainen vihko on uniikki. Olen joka vuosi laskenut papereiden määrän niin sanotun joulukalenteri-kuukauden mukaan ja lisännyt vielä joulun pyhät mukaan. Tänä vuonna laitan muutaman ekstrapaperin, jotta voin laittaa ylös jo ennen joulukuuta fiilistelyä ja muistoja. Vihkot on minulla A6 kokoa.

Valitsin tämän vuoden kanneksi tämän söpön pahvin. Lopuksi papereiksi valikoitui pistepapereita, muutama jouluinen kuviopaperi ja keskelle vihkoa löytyi pieni kuusi. Lisäsin myös muutamia koristepapereita jo kasaamisvaiheessa.

Kun paperit oli taiteltu ja kasattu sisäkkäin, eli kun vihko oli kasassa, laitoin sen hetkeksi painon alle muotoutumaan ennen kuin leikkasin ylimääräisen osan pois mattoveitsellä.

Tein vihkoon viime vuoden tapaan kolme reikää: yläreunasta ja alareunasta 2 cm reunasta mitattuna, ja 1 cm reikien välillä. Koska vihko on niin ohut, ei se tarvitse koko taitoskohdan matkalle sidontaa, mutta se on myös hyvä vaihtoehto. Tämän jälkeen valitsin kansiin sopivan puuvillalangan jolla ompelin vihkon kasaan.

Päädyin lisäämään keskiaukeamalle vihkon sitomisen jälkeen paperikuvion peurasta ja kuusista. Sen enempää vihko ei tässä vaiheessa kaivannut valmisteluja. Nyt voi joulukuu minun puolestani tulla.

Mukavaa joulun odotusta!

-Katja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *