Pienet lapseni nukkuivat paraikaa päiväunia. Äidin olisi hyvä nukkua silloin kun lapsi nukkuu – sanotaan – ja olisin nukkunutkin, jos uni vain olisi tullut. Mutta ei, ei vaan tullut unta. Oli pakko keksiä itselleni jotain ajanvietettä siihen hetkeen. Youtube – sieltä löytyy vaikka mitä katsottavaa. Olen aina rakastanut järjestämistä ja konmaritus oli tosi kovassa huudossa, joten haeskelin aiheeseen liittyvää katsottavaa. Silloin kohdalleni osui Steph Pasen – Just another mummy blog ja hänen videonsa. Ahmin siltä istumalta lähes kaikki hänen videonsa ja eteeni tuli jotain, joka oli pakko saada. Steph itse on suunnitellut kalentereita ja voi juma, se oli kalenterirakkautta ensi silmäyksellä. Jos en siis vielä kertonut, rakastan
järjestelyä ja järjestämistä, niin tähän samaan liittyy elämän järjestäminen kalenterimuodossa myös.


Palataan hieman ajassa taaksepäin ja vuoteen 2002. Sain silloin käsiini ilmaisen lukiokalenterin ja siinä hetkessä se oli menoa, kalenterirakkausmenoa. Olen toki lapsesta asti ollut todella järjestelmällinen ja rakastin vihkoja ja niiden keräilyä, mutta se lukiokalenteri oli sellainen, joka vei todellakin mukanaan. Koristelin sitä tarroin ja teipein, väritin ja kirjasin sinne kaikki menoni. Ja siitä kalenterista saakka minulla on ollut jos jonkinlainen vihko matkassa mukana. Olen testannut monenlaisia kalentereita, pienestä isoon ja jopa itse tehden. Kuitenkin esikoisen syntymän jälkeen aloin kaipaamaan kalenteriltani jotain enemmän, vaikka en tiennyt mitä se jotain oli. Stephin löydettyä tiesin mitä kaipasin ja se kaikki oli nyt saatavillani.

Kuinka sopivasti sivuston olinkaan löytänyt, sillä Steph oli juuri julkaissut vuoden 2021 plannerin! Itse kalenterilla oli hintaa noin 50€, riippuen valuutan arvosta sillä hetkellä. Olin ihan valmis pulittamaan sen hinnan, sillä kalenteri tulisi olemaan minulle elämäni järjestämiseen kuin oikea käteni, tarvitsenhan sitä siis koko ajan. Heitin kalenterin ostoskoriin ja aloin naputtelemaan tietojani. Kassalla kauhistuin! Hintaa postikuluille tulisi olemaan toinen samanlainen summa, joten taivas soikoon, enhän mä nyt tuollaista summaa voisi kalenteriin käyttää!

Purnasin miehelleni kalenterimurhetta. Miksi piti löytää jotain niin ihanaa noin kaukaa, että joutuu maksamaan itsensä kipeäksi. Eihän meinaan kalenterin hinta ja kuljetuskustannukset edes tulisi olemaan ainoat kustannukset. Suomeen tullessa kalenterista tulisi maksaa vielä tullit. Olin oikeasti niin murheissani ja tuskailin asian kanssa muutaman päivän. Mieheni on onneksi niin kovin ymmärtäväinen ja rakastava, joten hän auttoi painimiseni kanssa. Hänen mielestään olin ansainnut kalenterin oston, vaikka se olisikin ihan ylihintainen. Enhän ollut itselleni ostanut käytännössä mitään lasten syntymän jälkeen. Hänen sanojensa saattelemana menin ja tilasin kalenterin. Sitten alkoi jännittävä odotus, ehdinkö saamaan kalenterin ennen vuoden vaihtumista.

Kalenteri saapui juuri uuden vuoden aattona, voitte kuvitella mihin yöni meni, kun muut paukuttelivat raketteja. Vahdin lasten unta tutustuen uuteen kalenteriini. En voinut muuta kuin selailla ja ihailla, että tässä se nyt on. Siitä lähtien kalenterirakkauteni on saanut ihan uuden tason ja kalenterin käyttöni on tiivistynyt entisestään. Ja tänä vuonna tilasin kolmannen Stephin plannerini. Aion siis Stephailla myös vuoden 2023 ja näissä kuvissa komeilee tovi sitten Suomeen saapunut plannerini. Olen totally in planner love!

Yritin ottaa teille kuvia mahdollisimman monipuolisesti tästä rakkaasta kalenteristani, jotta saisitte mahdollisimman hyvän kuvan siitä. Kalenteri on isohko, paksuhko ja mukana kannettavaksi melkoisen painava. Mutta itselleni tämä ei ole ongelma, kun kalenteri asustaa työpöydälläni kotona eikä tarvitse kuljettaa mukana. Steph on myös suunnitellut upeat kannet heille, jotka kalenteria mukanaan haluaa kuljettaa. Mutta siis, tämä minun kalenterini on nimeltään Signature, ”aito ja alkuperäinen” hänen suunnittelemistaan kalentereista. Vuosien aikana hän on suunnitellut kalentereita enemmänkin ja kohdeyleisölle sopivammaksi. On Daily, Essential, Business, Teatcher sekä Classic kalenterit, eli varmasti jokaiselle jotain sopivaa. Suosittelen tutustumaan, mikäli innostutte.

Signaturen sisältö on todella kattava. Viikkonäkymä on pystysuuntainen ja jokaiselle päivälle on omat to do -viivat valmiina. Kuukausinäkymä on helppo löytää, kun sivuosassa on lipuskat, josta kääntää sinne mihin kaipaat ja kalenterissa on myös kaksi sivumerkkinarua (vai miksi niitä sanotaan). Jokaisen kuukauden jälkeen on edellisen kuukauden yhteenveto tai ehkä lähinnä fiilikset. Ja ennen seuraavaa kuukautta on sivut, jossa pystyt läpikäymään tulevaa kuukautta ja brain dump -rivit on yksi suosikeistani. Pystyn tyhjäämään tietyt muistettavat asiat niihin ja nekin pysyvät kalenterissa tallella.

Steph on todellakin miettinyt monta osa-aluetta mitä kalenterin on hyvä pitää sisällään. Ja siis tämä kalenteri todellakin pitää sisällään sen kaiken, johon itsekin haluan kiinnittää huomiota. Ihanana lisänä on declutter-haasteita sekä ihania lauselmia sekä kuvia pitkin kalenteria. Yksi mahtavin osa on budjettisivut. Jokaiselle kuulle pystyt kirjaamaan tulot ja menot tarkalleen ja seuraamaan menoja todella hyvin. Kotiosuudesta löytyy siivoussivut, terveysosuudesta treeneille oma paikkansa ja life admin sisältää paikat salasanoille yms. Tähän kalenteriin voit siis todellakin kirjata koko elämäsi!

Ihanana lisänä vielä saat mukana lukemillesi kirjoille omat sivut. Takaa löytyy useampi sivu söpöjä tarroja ja yksi mahtava lisä vielä on oma shopping list, jonka pystyt sujauttamaan kalenterin takana olevaan taskuun. Mitäpätästä kalenterista siis puuttuu? Vielä en ole sitä keksinyt.

Kuinka monelle tämä oli ihan uusi tuttavuus? Ja kuinka moni innostui tästä?
-Janet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *