Yhteistyössä Seinäjoen Käsityömessujen kanssa.

Kalenterimania pääsi edustamaan Seinäjoen Käsityömessuille 8.-9.10.2022 ja paikan päälle lähtivät ylläpidosta Aliisa, Tia sekä Suvi. Aliisa ahkeroi molempina päivinä tinkelipajan kanssa, lauantaina kaverina toimi Tia klemmaripajaa pitäen ja sunnuntaina Aliisan kaveriksi vaihtui Suvi ohjaten messukansaa journaling maailmaan.

Messupisteemme sijainti oli loistava, pois kojujen luota missä ihmiset tekivät ostoja, lähellä kahvilaa, johon mentäessä messukävijät huomasivat meidät. Hieman avonaisempi alue, johon oli mukava pysähtyä istumaan ja osallistua ilmaiseen pajatoimintaan. Samalla kävijät saivat hypistellä mukana tuomiamme kalentereita sekä art journaleita ja paljon muuta, kuten junk journalia sekä jouluplanneria.

Lauantai startattiin täynnä innostunutta jännitystä. Päivä osoittautui selvästi vilkkaammaksi, kävijöitä oli tauotta ja klemmari– sekä korupaja vetivät puoleensa tekijöitä lapsista aikuisiin. Teemanamme oli kierrätys ja olimme tuoneet kotoamme varastoista materiaalit tykötarpeiksi. Aliisan tinkelitankeleihin löytyi nappeja, nauhoja, helmiä, korunosia, hamahelmikukkasia ja paljon muuta. Tian klemmaripajassa tehtiin puuvillalangasta ja villasukkalankojen jämistä virkattuja rusetteja, minimoppilangasta makrameesulkia ja washiteipistä koristeita klemmareihin. Ihmiset olivat positiivisesti yllättyneitä ilmaisesta pajatoiminnasta ja nostalgia valtasi muistelemaan lapsuuden askarteluja ja nuoruusaikojen kalentereita. Pienemmätkin messuvieraat osallistuivat innokkaasti.

Sunnuntaina Suvi pääsi messuhulinoihin mukaan Aliisan kanssa ja Tian siirtyi sukuloimaan.

Aliisa: Seinäjoen Käsityömessut oli todella mukava ja miellyttävä kokemus. Messuille valmistautuessani tavoitteeni oli ”hukata” mahdollisimman paljon askarteluvarastoissani tyhjän panttina lojuneita erilaisia koru- ja kierrätysmateriaaleja. Messuilla oli kiva huomata kuinka kaikenlaiset purkit ja laatikot sisältöineen innostivat ja inspiroivat lapsia ja lapsenmielisiä tuunaamaan itselleen mieluisan korun muistikirjaan, reppuun tai vaikka takkiin roikkumaan. Mielestäni tapahtuma oli hyvin onnistunut, messutunnelma oli lämminhenkinen ja ihmiset todella hyväntuulisia. Oli ihanaa päästä maniaa messuille edustamaan.

Suvi: Vietin messuilla Aliisan kanssa sunnuntaipäivän. Se on jäänyt mieleeni yhtenä syksyn kivoimmista päivistä. Ihmiset tulivat juttelemaan, lapset – jotkut aikuisetkin – askartelivat innoissaan Aliisan kanssa ja vanhemmat jakoivat muistojaan esimerkiksi slämäreistä ja kirjevihoista. Mieleen jäi monta ihanaa keskustelua. Itse opin myös vastaisuuden varalle, millaista ohjelmaa messuständille on hyvä järjestää. Toivottavasti pääsemme vielä uudelleenkin messuilemaan!

Tia: Mahtava kokemus olla mukana Käsityömessuilla. Ensimmäinen messuedustus ja lähden innolla mukaan ensi kerrallakin, jos kutsu käy. Ihmiset olivat ihania ja käsityö yhdistää. Juttu luisti ja Kalenterimanian Facebook-ryhmä sai uusia jäseniä. Ja tietenkin omat ihanat ylläpidon kaverit tekivät kokemuksesta erityisen.

Terveisin Aliisa, Tia ja Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *