Aloitellessani kirjoittamaan tätä blogipostausta istun tavarakasan keskellä. On kolmet A6-koon kannet erilaisilla täytteillä. On rengasplanneria, traveler’s notebookia, on erillinen kalenteri pöydällä pidettäväksi, sekä toinen mukana kannettavaksi. Toivoisin, että joku olisi nykinyt jo vuoden alussa hihasta ja sanonut, että ”Emmi, et sä tarvitse kaikkea tätä. Tekisit vaan jotain niillä mitä sulla jo on. Katso noita tyhjiä muistikirjoja vaan odottamassa vuoroaan tuossa!”.

Löysin Kalenterimanian ryhmän Kässäfestareilta kesän alkupuolella, ja sen jälkeen olen herännyt todella vahvasti siihen, miten paljon hilloan tavaroita tähän harrastukseen liittyen. Ehkä 10 % ostoksista on juttuja, joita oikeasti tarvitsen. Ryhmä on onneksi saanut mut tekemään korjausliikkeitä ja ajattelemaan ostosten tekemistä paljon enemmän. En väitä missään määrin olevani vieläkään missään ostolakossa, ja marraskuulle asettamani ostosten budjetti on palanut jo kaksinkertaisesti, mutta ainakin se herääminen on nyt tapahtunut.

Tämän vuoden suurimpiin saavutuksiin kuuluu elokuun ”käytä vanhaa pois”-haaste, jossa käytin koko kuukauden ajan vain vanhoja tarrakittien jämiä pois tehdäkseni koristeluita. Siitä voi lukea lisää täällä.

Tarkoituksena tänä vuonna on ollut myös vähentää tavaran määrää. Sen seurauksena olen erittäin tietoisesti ns. ”laittanut hyvää eteenpäin” eli lähetellyt ylimääräisiä tavaroita pois, laittanut happy maileja ja tarjonnut tarpeettomia tavaroita niitä enemmän tarvitseville. Olen alkanut arvostaa kierrätystä ja materiaalien uudelleenkäyttämistä paljon enemmän.

Tekemisen puolelta olen nauttinut todella paljon Kalenterimanian eri haasteista ja vaihdoista, joissa on päässyt tekemään jotain muutakin kuin” vain kalenterin koristelua.” Tein tänä vuonna elämäni ensimmäiset ATC-kortit, maalasin kiviä (enhän mä osaa edes maalata??) ja käytin kahvia tuunailussa!

Ensi vuoden kalenterihaasteisiin omalta osalta kuuluu ehdottomasti kulutuksen vähentäminen ja kierrätyksen lisääminen. Onneksi on muut manialaiset tsemppaamassa. Aion myös postailla tänne blogiin lisää DIY-vinkkejä. Yhden ehdin jo kirjoittaakin, tein simppeleitä kirjanmerkkejä ja se löytyy täältä.

Käy myös tsekkaamassa muiden ylläpidon tyyppien Tekemisen Vuosi -haasteet!

Kivaa loppuvuotta kaikille! Nähdään ryhmässä!

– Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *