Idea tähän postaukseen lähti, mistäpä muustakaan, kahvitahrasta kuitin kulmassa. Aloin pohtia, voisinko hyödyntää kahvia materiaalina koristelussa. Joskus muinoin olen värjännyt teepusseilla ja kahvilla paperia saadakseni sen näyttämään vanhemmalta. Näitä samankaltaisia oppeja ajattelin kokeilla tällä kertaa kahteen Leuchtturmin, eli tuttavallisemmin Letun muistikirjaan.

Ihan aluksi tein vähän valmisteluja eli etsin vähän jokaisen kotoa löytyvä välineitä joita voisin hyödyntää. Otin siis muutamia eripaksuisia ja hieman eri materiaalia olevia lankoja, pari kuppia kahvia, sakset pienen lusikan, suojapaperin irtoteen haudutusastian puolikkaan ja vähän vanulappuja. Sitten ei kun tuumasta toimeen.

Nappasin yhden irtosivun, jonka rutistin palloksi ja kastoin kahviin. Kuivuttuaan tuota paperia voi sitten käyttää leikeltyjen koristeiden tekoon tai pohjana sellaisenaan, jahka sen liimaa aukeamalle.

Seuraavaksi oli vuorossa lankojen leikkely sopivan mittaisiksi pätkiksi. Leikkelin muutamaa eri lankaa ja hiukan eri mittaisia pätkiä, jotka sitten kastettiin kahviin. Upotin osan langoista mustaan kahviin ja osan sellaiseen jossa on tilkka maitoa. Tarkoitus olisi saada aavistuksen verran sävyeroa aikaan tällä.

Kahvissa olleet langat aseteltiin sivulle haluttuun kuvioon ja perään ripottelin hiukan kosteita kahvinpuruja. Kastetut langat voi jättää likoamaan kahviin, itse vain käytin niitä kahvissa, sillä en halunnut kovinkaan voimakasta väriä aikaan. Myös asettelutavalla voi muuttaa paljonkin lopputulosta. Käytin vanulappuja poistaakseni ylimääräisen nesteen, jottei valmis tulos ole pelkkää kuprua.

Nappasin vielä viime hetkellä toisen muistikirjan, johon roiskuttelin irtoteen hauduttamiseen tarkoitetulla välineellä kahvipisaroita pitkin aukeamaa. Suuremmista pisaroista imaisin vanulapulla enimmät nesteet.

Annoin muistikirjojen kuivua muutaman tunnin leivinuunin kyljessä, koska sen hetkinen olinpaikka sen salli.

Lopputulos on sävymaailmaltaan aika lailla sellainen kuin toivoinkin. Jos jotain lähtisin muuttamaan olisi se muiden sivujen suojaaminen kosteudelta, jota en hoksannut tehdä. Oletko itse kokeillut kahvilla tai teellä tuunausta?

-Janita R.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *