Ylläpito on vuoden aikana kukin vuorollaan kirjoittanut omasta tekemisen vuodestaan ja nyt ihan vuoden 2023 alkumetreillä pääsen minäkin katsomaan taaksepäin ja pohtimaan omaa tekemisen vuottani. Se vuosi hujahtikin äkkiä, ettekä valitettavasti pääse ihailemaan hienoja aukeamia. Paljolti vuodessa teemana on itsellä ollut sen hyväksyminen, että juuri minun kalenterilleni minä riitän. 

Ihmisenä joka haluaisi merkitä ylös viikkonäkymän työpäivien osalta tärkeät ja muistettavat jutut on ollut hankalaa sopeutua siihen, ettei niin voi enää tehdä. Luovuin viikko näkymistä siis oikeastaan jo uutta kalenteria hankkiessani. Lähdin vuoteen testaamaan Hobonichin A6 päiväsivuilla, joka jäi pitkälti vuoden aikana vähemmälle käytölle; unohdin kuljettaa kalenteria mukana, jos se taas oli mukana, tuntui ettei A6 kokoisilla sivuilla ole riittävästi tilaa, vaikka sivu per päivä käyttöön ne tuntuivat jopa liian runsailta. Lopulta en pitänyt lainkaan ajatuksesta etten näe koko viikkoa kerralla.

Bullet journaliin en taas jaksanut tehdä viikkosivuja, vaikka ne olisivat olleet ehkä tarpeen. Muistikirja kulki laukussa (ja pysyi harvinaista kyllä samana koko vuoden) mukana uuden harrastuksen vuoksi paljonkin. Se alkoi myös toisella vuosipuoliskolla täyttyä lautapelisessioihin liittyvistä muistiinpanoista, kun aloin pelata pöytäroolipelejä pienellä porukalla. Yllätin itseni muistiinpanojen suhteen käyttämällä aivan perinteistä lyijykynää – tuntuu etten enää vuosiin ollut sitä tehnyt sillä stabilot ja värikoodaus valtasivat jo yläasteella tuntimuistiinpanot. Vähemmän on ollut tänä vuonna erityisesti koristelun suhteen enemmän omalla kohdallani. Siksipä en ole juuri teippejä tai muuta ostanutkaan. Muutamia kyniä on tullut hankittua jo loppuun käytettyjen tilalle vuoden aikana, ja niillä on pärjätty enemmän kuin hyvin. Jälki ei aina ole ollut kaunista, mutta tarkoituksensa ne ovat täyttäneet.

Vuoden teeman inspiroimana olen myös harkinnut ostoksiani entistä tarkemmin, ja koittanut hyödyntää sitä mitä kotona on. Vuoden jälkipuoliskolla tuli myös ylläpitoon hyppäämisen myötä testattua paljon uutta. Näistä hyvinä esimerkkeinä ensimäinen pidetty live ja huoneilut. Ne opettivat omalla tavallaan sitä vuoden samaa kantavaa teemaa, ettei sen tehdyn jäljen tarvitse olla täydellistä. Kunhan lähtee täysillä mukaan kokeilemaan, usein se riittää ihan hyvin. Olen ylläpitäjänä eri tavalla aktivoitunut kokeilemaan omia rajojani kalenterin ja tavallaan myös oman luovuuteni rajoja.

Mitä siis tänä vuonna olen oppinut? Tein Hobonichin osalta kalliin hutiostoksen. Se opetti, kuitenkin paljon siitä millaisella kalenterilla lähden ensivuoteen. En myöskään aio heittää kyseistä kalenteria pois, uskon kyllä sille löytyvän käyttöä kunhan vain keksin mitä. Oma tyyli on muuttunut kovasti funktionaalisempaan suuntaan, joten teipit ja koristeet saavat nyt ainakin hetkellisesti odottaa vuoroaan – toki niitäkin tulee käytettyä pienemmissä määrin.

-Janita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *