MAINOS, postauksessa näkyvä Project365-kalenteri saatu Ajastolta.

Kalenterin väliin on mahdollista askarrella vaikka millaisia erilaisia välilehtiä. Miltä kuulostaisi läpinäkyvä, helppo ja kevyt välilehti? Sellaisen tekemistä koskee nimittäin tämä postaus!

Tarvitset:

Idea tähän askarteluun löytyi, kun selasin Pinterestistä erilaisia puuhia taaperon kanssa touhuttavaksi, ja törmäsin kollaasin tekemiseen kontaktimuoviin asioita liimaamalla. Ja siinäpä se idea yksinkertaisuudessaan onkin! Leikkasin siis tarpeeksi suuren palan kontaktimuovia, jotta siitä saisi leikattua lopuksi oikean kokoisen välilehden. Eniten tarkkuutta vaati puuhan esivalmistelu, eli kontaktimuovipalasta kalvon poistaminen ja sen liimaaminen teipillä pöytään tarrapinta ylöspäin. Itsehän saatoin läntätä sen ensimmäisen palan tarrapuoli pöytään kiinni… Onneksi olin korkannut juuri uuden muovitusrullan, joten uuteen palaan riitti materiaalia.

Seuraavaksi oli vuorossa hauska osuus – kontaktimuoviin värikkäiden paperisilppujen ja litteiden tähtipaljettien asettelu. Oman välilehteni visuaalisesta ilmeestä sai vastata noin puolitoistavuotias lapseni. Myös lapsosen 5-vuotias serkku oli tuolloin kylässä ja askarteli innoissaan myös oman työn.

Kun kollaasi näyttää omaan silmään valmiilta, tai meidän tapauksessa, kun leikatut silput oli kaikki käytetty ja allekirjoittanut rajoittanut tylsästi kaatamasta koko pussillista tähtiä töiden päälle, suljetaan koristeet paikoilleen asettamalla päälle toinen pala kontaktimuovia. Jos tätä askartelee lasten kanssa, voi tässä vaiheessa töistä leikellä halutessaan esimerkiksi sydämiä tai muita muotoja, jotka näyttäisivät hauskoilta ikkunaan ripustettuna. Varsinkin kimaltavia osia sisältävät muodot toimisivat aurinkosieppareina varmasti hienon näköisinä! Itse leikkasin lapseni tuotoksesta kuitenkin kalenterini sivua mallina pitäen oikean kokoisen välilehden, jonka niin ikään valmiin sivun kanssa rei’itin sopimaan kalenterini renkaisiin.

Valmis välilehti on melko kevyt ja ohuempi kuin ensin ajattelin sen voivan olla (tähän toki vaikuttaa minkä paksuisia koristeita muovien väliin käyttää), ja läpinäkyvyytensä vuoksi ilmettä on helppo muuttaa vaihtamalla alla olevaa sivua. Itse halusin välilehden heti kalenterin ensimmäiseksi, ja alla olevaksi sivuksi valitsin rei’ittää violetin kartongin palan. Mielestäni lopputulos on suloinen, ja vaikka mieleni tekisi tehdä myös oma versio kuvioiden tasaisemmalla sijoittelulla, en taida raaskia tästä koristuksesta luopua!

-Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *