Mainos: Zig clean color real brush ja Zig clean color dot metallic -kynät ostettu Suomen Taidetarvikkeesta. Pilot drawing pen ja osa Ecoline brush pen -kynistä ostettu Suomalainen kirjakauppa.

Olen aina tykännyt piirtämisestä. Alakoulussakin vihkojen marginaalit täyttyivät kuvista ja töherryksistä. Nykyään puhutaan paljon doodlailusta joka vahvasti liitetään bullet journaliin. Kalenterimanian Facebook-ryhmässäkin pyörii doodle-haasteita, joissa Aliisa antaa kaikille saman aiheen ja jokainen piirtää oma versionsa. Tänään näytän mitä minä olen doodlaillut.

Valitsin kasan kyniä: sivellintusseja, kuitukärkisiä, kapeakärkisiä, lyijykynän, kumin, viivoittimen, geelikyniä ja maalikynän. Lisäksi luottopuuvärini Staedtlerilta. Jos piirtäminen ja kirjoittaminen jännittää, aina voi käyttää ensin lyijykynää, mutta on myös hyvä olla paperia ja vaikka oma vihko töherryksille ja antaa vaan mennä pelkoa päin. Netti on myös pullollaan erilaisia malleja, jos mielii jotain tiettyä eikä ole ihan varma miten lähtisi toteuttamaan.

Kun piirtää eri kynillä päällekkäin, on hyvä antaa kynien kuivua välissä hyvin, ettei kynät leviä keskenään. Toki sen voi myös tehdä tarkoituksellisesti. Osan boxeista ja fonteista hahmottelin kevyesti lyijykynällä ennen ääriviivoja. Odotin hetken kuivumista ja kumitin lyijykynän pois ennen värittämistä. Osan vedin vapaalla kädellä ja turhankin ronskisti ja ne ovat paperinkeräyksessä, kun märkä hiletussi sotki koko paperin, heh.

Näistä tuli aika kivat. Vaikka en bujoilekaan, niin näitä on kiva tehdä ihan tavan kalenteriin koristeeksi. Olen myös boxitarrojen suurkuluttaja, joten itse piirrellessä säästäisin tarrarahat.
Luovaa keskiviikkoa kaikille – Tia

1 Comment on Doodlaillaan boxeja ja fontteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *