Mainos : Ajasto yhteistyö Color A6 2023 pesikka ja Project365 2022.
Zig liimakynä ostettu yhteistyössä Suomen Taidetarvikkeesta.
Kulmanpyöristäjä ostettu yhteistyössä Heidin Korttipajalta.

Ihanaa keskiviikkoa kaikille. Postausta kirjoittaessani oli viikolla vanhan roinan päivä ja teemaan sopivasti kaivoin esille vanhan seinäkalenterini, jota olen hillonut tovin. Seinäkalenteri on Niin ihana perhekalenteri 2021, jonka olen säästänyt kuvitusten vuoksi paperiaskartelua ajatellen.

Leikkasin seinäkalenterin sivujen reunat paperileikkurilla ja ensimmäisen välilehden mallasin Traveler’s Notebookiin (TN) vihkon avulla. Mittasin kolme kertaa vihkon kannen mitan, jotta saan taitettua yhden mitan välilehden sisäpuolelle. Seinäkalenterin kuvituksissa on kalenterin kuukausinäkymä, mutta se ei haittaa, koska se ei ole sidonnainen vuoteen.

Taitoin leikatun kuvan kolmeen ja kiinnitin kaksipuoleista teippiä niin, että kuvan kalenteri jää sisäpuolelle ja kuva ulkopuolelle. Taitetaan reuna taskuksi, muttei ihan kiinni keskitaitosta, jotta sinne saa asioita sisälle. Jotta TN:n kuminauha ei heti riko välilehteä, rei’itin puolikuut taitoksen kumpaankin reunaan. Jos tästä haluaisi kestävämmän, voisi rei’ityksiin laittaa pienet vahvikkeet tai suojata kontaktimuovilla.

Lopuksi lisäsin aiempia doodlailujani otsikoksi. Huomasin tosin, että minulla on mennyt maaliskuu ja marraskuu sekaisin, joten joudun lisäämään kuukauteen vielä yhden päivän, hupsista. Otsikko on liimattu Zig liimakynällä. Pyöristin kannen kulmia vielä kulmanpyöristäjällä. Kuminauha kylkeen ja välilehtitasku kiinni TN:iin.

Seuraavan välilehden tein Project365 sisälle kalenterin omaa välilehteä mallina käyttäen. Se oikea maaliskuu (mikä meni marraskuun kanssa sekaisin) on kaunis pilvitaivas. Seinäkalenterin sivut ovat niin isoja, että saan kuvasta välilehden kummatkin puolet.

Kirjoitan aina seinäkalentereihin pois pyyhittävillä tusseilla, joten tässä kohtaa siistin kuvien sisäpuolet kirjoituksista, etteivät ne paista läpi. Hyvin lähti kaksi vuotta vahat tekstit kynän omaa kumia käyttäen. Liimasin palat ihan tavallisella puikkoliimalla yhteen, siistin reunat ja kulmat sekä rei’itin kalenteriin sopivaksi.

Vielä olisi pienen pieni Color A6 vailla välisivua. Tykästyin pilvikuvioon niin paljon, että käytin sen rippeet välilehden toiselle puolelle ja leikkasin jäätelökuviot toiselle puolelle. Mittasin kalenterin sivujen koon, mikä mahtuu kansien ja kuminauhan väliin, mitaksi tuli 15 x 10,5 cm. Välilehden yläreunan toiseen päähän jätin vähän enemmän korkeutta n. 16,5 cm tamppia varten, joka näkyy kalenterin ollessa kiinni.

Liimasin kuvat yhteen, siistin reunat ja valmista on. Mietin, että tämän voisi kyllä ehkä suojata kontaktimuovilla, ettei paperi kerää väriä sivujen tulevilta koristeista. Siinä koko kolmen sarja. Sivujakin jäi vielä moneen askarteluun, mutta ainakin uusiokäyttö on nyt aloitettu.

Terveisin Tia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *