Hyvää ja toivottavasti aurinkoista keskiviikkoa. Olet ehkä ryhmässä nähnyt minun vastaavanlaisia kuvia eli kalenteri ja jokin juoma edessäni. Tästä on ihan huomaamatta tullut tapa, ehkä se on hyvä rituaali, kun haluaa rauhoittua tekemään jotain luovaa. Joten ota juoma käteesi ja istu hetkeksi minun seurakseni.

Jos aloitetaan juoman valmistuksella eli matcha lattella. Matcha-jauhe on hienoksi jauhettua vihreää teetä ja sisältää luontaisesti kofeiinia. Tämä on minun tapani tehdä kyseinen juoma. Ensiksi lisään 1 tl matcha-jauhetta ja 1 tl matcha-kastiketta (tämä tuomaan makeutta) kupin pohjalle. Lisään päälle pari ruokalusikallista kuuma vettä ja sekoitan pienellä vispilällä, kunnes molemmat on liuenneet veteen. Tämän jälkeen lämmitän n. 2 dl (riippuen kupin koosta) kauramaitoa kattilassa, samalla pienellä sähkövispilällä maitoa ”vatkaten.” Tämä tekee kotikonstein vaahdon juoman pintaan. Kun maito alkaa olla lämmin ja lähellä kiehumispistettä kaadan maidon teen päälle kuppiin. Kuten kuvasta voi nähdä matcha-jauheella on taipumus laskeutua juoman pohjaan, joten juomaa kannattaa sekoitella välissä. Kun maito-osuus on myös lämmitetty pysyy juoma pidempään lämpimänä ja sopii näin hyvin kalenteriaskartelun kaveriksi.

Nyt sitten kalenterin pariin. Oma kalenterini on kokoa A6 ja kulkee mukanani Traveler´s notebookin välissä kaikkialle. Siksi sinne joskus tarvitsee enemmän tilaa tiedoille, kuin mitä sivuille mahtuu. Siinä missä muistilaputkin voi ajaa asiansa tykkään myös tehdä tällaisia pieniä taskuja. Niihin on helppo esimerkiksi piilottaa matka-aikatauluja ja muuta ylimääräistä tietoa tai vaikka pieniä muistoja koristeeksi.

Yleensä ensimmäisenä mietin kokoa. Mitä olen laittamassa sinne sisälle? Nyt tarvitsin vain pääsiäismatkaa varten varten listan niin pieni kuori riittää. Ohessa mitat kirjoitettuna kuvaan.

Yleensä pyöristelen kulmat, mutta tällähän ei ole niin väliä, kun ne jäävät piiloon. Keskelle leikatun ympyrän piirsin teippirullaa apuna käyttäen. Sitten vain taittelin osat viivoja myöten. Halusin omaani myös ikkunan, joten lisäsin muovipalan (tämä tarrapaketista kierrätetty).

Sitten vain liimailin reunat kiinni eli ensin sivuläpät ja sen jälkeen alaläpän. Jos teet tämän vain koristeeksi niin, kun lisäät mitä haluat sisälle koristeeksi voit myös liimata yläläpän kiinni. Voit myös jättää yläläpän kokonaan tekemättä, näin taskua on helpompi käyttää.

Tämän jälkeen tein sisälle sopivan kokoisen lapun ja sittenhän jäljellä onkin mukavin osuus eli koristelu. Sen jälkeen taskun voikin halutessaan liimata kalenterin sivulle. Muista kuitenkin, ettet liimaa pääsyä sisältöön, jos olet sinne jotain tärkeää laittanut. En myönnä itse tätä virhettä tehneeni.

Vinkkinä jos haluat laittaa kuivatun kasvin kuoreen, kuten minä yllä ja lisäksi vielä pitää kuoressa pois vedettävää paperia. Suosittelen kasaamisvaiheessa liimaamaan muovin myös kasvin toiselle puolelle, näin se pysyy ehjänä, vaikka nostelet paperia kuoresta.

Mukavia tuunailuhetkiä.

– Katja

1 Comment on Kahvilla Katjan kanssa – Matcha Latte ja pienet kuoret

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *