MAINOS, postauksessa näkyvä Otavan ja Kalenterimanian yhteistyössä suunniteltu muistikirja saatu Otavalta.

Helou helou helou! Eletään jo maaliskuuta, ja ainakin minusta tuntuu että alkuvuosi on sujahtanut ohi kuin varkain. Muutama viikko sitten havahduin siihen, etten edelleenkään ollut saanut aloitettua jo viime vuoden lopulla ajatuksissa suunnitteilla ollutta muistikirjaa lukemisjutuille. Lukubujoa siis tuttavallisemmin. Tämän kuun alkupuolella vihdoin tartuin härkää sarvista ja pyhitin yhtenä päivänä lapsen päiväuniajan kotihommien ja torkkumisen sijaan tuunailuhetkelle.

Otavan kanssa yhteistyössä suunnitelluista muistikirjoista marmorikuosinen pinkki yksilö on mielestäni aivan uskomattoman kaunis, ja se sai nyt kunnian alkaa toimia lukubujona. Aloittamisen vaikeus ja tyhjän paperin kammo olivat vahvasti läsnä kun oli aika vetää ensimmäinen viiva kynällä, mutta sain kuin sainkin siirrettyä jotain päästä paperille asti.

Kaveriporukassamme on menossa tänä vuonna lukuhaaste jossa on tavoitteena lukea sekä 15 minuuttia päivässä, että 12 eri haastekohtiin sopivaa kirjaa. Itse olen saanut luettua tämän vuodella puolella omalla mittarillani katsottuna todella paljon, ja 12 kirjan haasteen suhteen ilahduin suuresti kun tajusin jo puolen kohdista saavan check-merkinnän. ”Vartti päivässä” -lukurutiini on myös pysynyt yllä vallan mainiosti – vain yhtenä päivänä koko vuonna olen tähän mennessä unohtanut tyystin lukea! 15 minuutin päivätavoitteen täyttymistä olen seuraillut kevyesti käyttökalenterini aukeamilla, enkä ainakaan vielä keksinyt miten sitä lukubujossa trackaisin. Mikäli sitä sinne lainkaan tulen kirjaamaankaan.

Haaveilen saavani tämän muistikirjan väliin jossain kohti tulostettuna kaikkien luettujen kirjojen kansista kuvat. Kaikista luetuista en usko että minulla tulee olemaan kauheasti sanottavaa, mutta ainakin eniten liikuttaneista tai ajatuksia herättäneistä teoksista tahtoisin myös muistaa/jaksaa/ehtiä kirjoittaa jokusen lauseen ylöskin. Erilaisia lukemiseen ja kirjoihin liittyviä kuvia, kollaaseja ja lausahduksia keräilen ainakin mielikuvissani kansien väliin myös ajan saatossa.

Kaiken kaikkiaan olen tähän astiseen lukuvuoteen tyytyväinen – olen saanut luettua mukavan määrän sivuja ja aloitettua kauan päässä muhineen lukubujon. Toivottavasti hyvä flow jatkuu ja pääsen kenties loppuvuodesta esittelemään pulskistunutta lukubujoa!

-Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *