Miltä minusta tuntui tänään? Entä eilen? Millainen mielialani olikaan viime kuussa? Välillä tuleekin havahduttua ajatukseen, että millaisia tunteita sitä on kokenut, vaikka vain viimeisen kuluneen viikon aikana. Tähän pohdintaan päätinkin tehdä pienimuotoisen helpotuksen pelkistetyn taulukon muodossa year in pixels ajatusta mukaillen.

Aluksi hahmottelin lyijykynän ja viivoittimen avulla aukeaman kolmeentoista lähes samankokoiseen riviin, noin kolmen pistevälin kokoon. Pystysarakkeita pitikin saada aukeamalle mahtumaan 32 kappaletta, joka haastoi jakamaan taulukon pienempiin ja hieman suurempiin ruutuihin, joka määräytyi päivänumeron mukaan.

Seuraavaksi vahvistin pysty- ja vaakaviivat vihreällä kynällä. Seurasin lyijykynän jälkeä vapaalla kädellä rennon taulukon aikaansaamiseksi. Kirjoitin kuukausien aloitussanat ohuemmalla turkoosilla kynällä aukeaman vasemmalla reunalla oleville riveille ja vaaleanvihreällä kynällä yläreunan päivänumerot.

Aukeamasta tuli mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin käytännöllinen. Päätettäväksi vain jäi millaisilla hymy-/surunaamoilla tai värikoodeilla eri mielialoja tulen tähän taulukkoon merkitsemään. Seuraatko ja tallennatko mielialojasi kalenteriisi tai muistikirjaasi? Olisi kiva nähdä ja keskustella erilaisista toteutustavoista ryhmän puolella.

”Arjen hahmotelmaa” on vuonna 2023 kerran kuukaudessa keskiviikkoisin ilmestyvä postaussarja 101-vinkkipalstalla. Niissä hyvin helpoilla ja yksinkertaisilla välineillä sekä materiaaleilla pääasiassa kirjoittaen ja piirtäen pyrin tekemään tuiki tavallista arkea helpottavaa elämän kokonaisuutta hahmottavia asioita. Aiemmat postaukset pääset lukemaan täältä. Lähde mukaan tekemään kalenteristasi ja/tai muistikirjastasi sinun tarpeitasi ja toiveitasi täyttävää ajankäyttövälinettä.

Terveisin Aliisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *