Hei ja värikästä kesäkuun torstaita! Jo useamman postauksen verran olette päässeet lukemaan ylläpidon haastepostauksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa väreistä. Tällä kertaa onkin minun vuoroni pohtia miten ja mistä väreistä sitä oikein innostuisi. En tiedä kuinka yleisessä käytössä on lentävä lause: Ei värillä väliä, kunhan on punaista. Punainen ei ole kuitenkaan lempivärini, ehkä vähän jopa siellä inhokkivärien osastolla. Päätinkin haastaa itseäni ja kerätä mahdollisimman laajan kattauksen punaisen ja ruskean sävyisiä tuunausmateriaaleja tällä hetkellä ryhmän puolella käynnissä olevaan Happy Mail -vaihtoon.

Koen todella inspiroivaksi kaikkien mahdollisten tuunausmateriaalieni läpikäymisen ja usein (eli aina) aloitan uutta tai jatkan vanhaa projektia selailemalla lävitse lähes kaikki askartelulaatikkoni ja nappaan sivuun välillä liiankin ison läjän kaikkia tarroja, teippejä, papereita, pahveja, lehtileikkeitä… Kuten myös tämä vaihtomateriaalin kasaus alkoi jo niin tutulla klaffipöytäni pikkulaatikoiden ympäri kääntämisellä ja kasojen läpi selailemisella.

Materiaaleja läpikäydessäni huomasin kuinka aloin havaitsemaan punaisen ja ruskean sävyjä laajemminkin mitä alkuun olin edes ajatellut. Esimerkiksi lehtileikkeissä on väistämättäkin muita värejä ja sävyjä, mutta kuvan yleistunnelma voi olla hyvinkin punaisen ja/ tai ruskean sävyttämä. Materiaaleja selaillessani kuitenkin huomasin, ettei näiden värimaailmojen materiaaleja minulta löydy ihan määräänsä enempää vaan melko rajallisesti.

Lopulta punaisen ja ruskean sävyisiä materiaaleja löytyi ihan mukavasti, eikä tietenkään kuvissa ole esiteltynä kaikkia löytämiäni materiaaleja, että vaihdon vastaanottajallekin jää jotain yllätystä. Tämän torstaihaasteen myötä huomasin, että välillä on oikeasti tärkeää mennä sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Käyttää ennakkoluulottomasti niitä ei niin itseä ja omaa silmää miellyttäviä värejä ja materiaaleja. Joskus suurinta oppimista tapahtuu sen niin tutun ja turvallisen mukavuusalueen ulkopuolella.

Terveisin Aliisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *