Haluaisitko aloittaa kalenterin tuunaamisen? Se on paitsi hauska ja palkitseva myös hyödyllinen harrastus. Tässä muutamia vinkkejä alkuun pääsemiseksi. Tervetuloa siis Kalenterimanian maailmaan!

Ota tavaksi kirjoittaa kaikki ylös! Kun kirjoittaa asiat muistiin, jäävät ne mieleenkin paremmin. Kun sinulla on jokin meno, tavara joka pitää muistaa ostaa tai jotain mitä täytyy tehdä, kirjoita se ylös! Merkitse muistiin kaikki tapaamiset, syntymäpäivät, harrastukset, viimeksi käytettyjen hiusvärien koodit, lasten kerhojuhlat… omia vapaahetkiä unohtamatta!

 

Kaunis Color Crush

Color Crush

Happy Planner

Kalenteri / Planner

Tarvitset, totta kai, kalenterin! Alkuun riittää mikä vain kalenteri ja myöhemmin, jos sinusta tuntuu, että haluat enemmän, voit ostaa tuunaukseen sopivamman kalenterin tai jos olet todella DIY-ihminen niin miksi et tekisi kalenteria alusta asti itse. Suomeenkin olemme saaneet jo kiitettävän määrän tuunattavaksi tehtyjä kalentereita, joten hyödynnä suomalaisia nettikauppoja ulkomaisten ohella. Kalenterimania suosittelee esimerkiksi seuraavia kalenterimerkkejä: Happy PlannerHeidi SwappColor CrushCarpe Diem

Huomaa, että kalentereita on eri kokoisia ja näköisiä merkistä ja mallista riippuen. Kannattaa valita kalenteri joka miellyttää omaa silmää ollen samalla käytännöllinen juuri sinun tarpeisiisi. Tykkäätkö, että koko viikko on yhdellä aukeamalla vai tulisiko jokaiselle päivälle olla oma sivunsa? Sopiiko sinulle pysty- vai vaakasuora järjestys viikkonäkymälle? Haluatko, että numerot ja kirjoitukset ovat jo valmiina vai suositko täysin ”blancoa” kalenteria jonka voi aloittaa missä vaiheessa vuotta tahansa? Arvostatko irroitettavia sivuja? Muun muassa nämä ovat asioita joita kannattaa miettiä kun olet valitsemassa kalenteriasi.

Tuunaa ja tee kalenterin käytöstä hauskaa!

Huomaa myös, että kaikki kalenterit eivät sisällä kalenteriosiota, to do -listoja tai välilehtiä valmiina vaan ne pitää ostaa erikseen. On myös mahdollista ostaa erilaisia ”Planner-kittejä” jotka saattavat sisältää paljonkin ylimääräisiä tarvikkeita ja koristeita peruskalenterin lisäksi. Jos omistat printterin, voit tulostaa kalenteriin sisältöjä myös netistä.

To Do list kirjanmerkit paperit

Koristeluherkut

Kun sinulla on kalenteri, voit aloittaa koristelun. Moni ostaa koristeluherkkuja jo odottaessaan kalenterin saapumista! Tämä ”haalimisvaihe” on hurjan koukuttava, tuntuu kuin odottelisi uutta perheenjäsentä. Muista kuitenkin, ettei kaikkea tarvitse hankkia kerralla – tai välttämättä koskaan. Jokaisella on ne omat jutut ja mieltymykset ja meilläkin kalenterimanialaisten keskuudessa vaihdellaan usein tarvikkeita.

Näillä pääset hyvään alkuun: hanki joitakin muistilappuja, kyniä, paperiteippejä (washi-teippejä), erilaisia papereita ja tarroja. Löydät näitä monista tavarataloista, askarteluliikkeistä, nettikaupoista (Suomesta ja ulkomailta), messuilta ja myyjäisistä.

sharpie post it note stickers washitape

Sisältö

Mitä kalenteristasi tulisi löytyä? Kaikki riippuu oikeastaan sinusta. Kalentereiden sisällöt ovat erilaisia jokaisella käyttäjällä, olit sitten opiskelija, kotiäiti, bloggaaja, eläkeläinen tai työssäkäyvä aikuinen. Tee kalenteriosiot jotka sopivat sinulle ja auttavat sinua.

Tässä muutama esimerkki mitä kalenteristasi voisi löytyä:
– Omat tiedot
– Kalenteri – viikottainen / kuukausittainen / vuosittainen
– Päiväkirja
– ”To do” – tehtävälistoja
– Osoitesivuja
– Tasku tarroja ja muistilappuja varten
– Treenipäiväkirja
– Reseptivihkonen / ruokapäiväkirja
– Jonkun projektin hallintaan / suunnitteluun liittyvä osiot (häät, odotus, rakennus, painonpudotus tms.)
– Muistiinpanosivuja
– Valokuvia läheisistä ja lemmikeistä
– Mitä tahansa maan ja taivaan välillä!

Kun olet käyttänyt kalenteriasi muutaman viikon, tiedät mikä toimii sinulle ja mikä ei. Kokeilemalla onnistut parhaiten! Älä turhaan pelkää uusia juttuja, (lähes) kaikkea kannattaa kokeilla! Ennen kaikkea on tärkeää muistaa että sinä olet kalenterisi paras tietäjä ja taitaja. Sinä yksin päätät minkä kalenterin haluat ja millaisen haluat siitä tehdä. Tuunaamisessa ei ole oikeaa eikä väärää tapaa!

Kynät

Hyvä kynä on isossa roolissa kalenterintuunaamisessa ja täyttämisessä. Joten hanki ainakin yksi hyvä kynä! Toiset tykkää koristella  muuten värikkäästi, mutta käyttävät vain mustaa kynää, toiset taas tykkäävät leikkiä erilaisilla ja eri värisillä kynillä. Kaupat ovat pullollaan erilaisia, valitse mieleisesi ja sellainen kynä jota kalenterisi paperi ei päästä läpi. Jos olet epävarma päästääkö kalenterisi sivut musteen läpi, ota yksi sivu testipaperiksi. Kokeile testipaperiin erilaisia kyniä ja katso mitkä soveltuvat parhaiten kalenterisivuihin ja mikä tuntuu parhaimmalta käytössä. On todella tärkeää että pidät siitä millä kirjoitat.
Kalenterimania suosittelee: Pilot Frixion (pyyhittävät kynät), erilaiset Stabilot, Sharpiet ja Staedtlerit.

Inspiraatiota ja vertaistukea

Kalenterimania on aktiivinen suomalaisten kalenteriharrastajien yhteisö, jonka Facebook-ryhmässä jaetaan paljon vinkkejä, linkkejä, kuvia ja kokemuksia kalenterituunaukseen liittyen. Se on avoin kaikille aiheesta innostuneille, vaikket tuunausta olisi vielä aloittanutkaan! Myös ulkomaisia, varsinkin amerikkalaisia, tuunausryhmiä on paljon (monet niistä ovat kalenterimerkkikohtaisia).

Inspiroidu: Instagram, YouTube ja Pinterest ovat täynnä kuvia ja videoita planner-harrastukseen liittyen!

Kalenterimania suosittelee kalenterihankinnoissa seuraavia kotimaisia verkkokauppoja:

Klemmarikellari – Heidin Korttipaja – Chic Company – Teippitarha – Käsitellen

Ihania hetkiä kalenterimanian valtaamana!

3 comments on “Kalenterituunauksen aloittaminen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *