Hei, olen Heidi, turkulainen naimisissa oleva kahden pojan äiti ja kalenteriholisti. Olen aina ollut, luultavasti tulen aina olemaan. En ole käsityöihmisiä, en sitten ollenkaan. En osaa kutoa, neuloa enkä askarrella. Mutta kalentereistani osaan tehdä nättejä!

IMG_2934Olen aina rakastanut kalentereita ja niiden tuunailua, yläasteella harrastin sitä enemmän, lukiossa hiukan vähemmän. Lukion jälkeen varsinainen tuunailu hiukan vähentyi, mutta kalenteri oli aina oltava ja siihen oli aina kirjoitettava hienoilla kynillä ja liimattava tarroja ja aforismeja. Joka vuosi kohtaan saman ongelman: Minkälaisen kalenterin ostan ensi vuodeksi?

IMG_2927

 

Ostan sen perusteella, mikä on nättiä. Tällä tavalla olen ostanut mm. vaatteeni, koruni, autoni, kotini ja kenkäni. Joten on supertärkeää, että myös kalenterini on nätti. Se, millainen kalenterini on, vaikuttaa myös mielenlaatuuni. Yhtenä vuotena ostin pienen, sinisen kalenterin, jossa oli sellainen kansi, ettei siihen oikein voinut kirjoittaa. Ja koska olin sen jo ottanut käyttööni, ei siitä voinut luopua. Tuolloin en vielä hoksannut, että kalentereita voisi omistaa enemmänkin kuin sen yhden. Pelastukseksi keksin kalenterin osoitemuistio-osuuden, joka oli irrallaan varsinaisesta kalenterista. Tuunasin sen. Kirjoittelin aforismeja, laitoin tarran ja valokuvan minusta ja parhaasta ystävästäni. Tuo aukeama on edelleen koko silloisen kalenterini lempparikohta.

IMG_2924

Uuden kalenterin valinta on joka vuosi aina yhtä vaikeaa, tällä hetkellä entistäkin vaikeampaa, sillä nettikaupoista saa toinen toistaan ihanimpia kalentereita! Tykästyin Kuntokalenteriin vuonna 2011, jolloin aloitin juoksuharrastuksen. Tarvitsin kalenteria mihin saisi kirjoitettua ylös lenkkien pituudet, kalorit ja ajan. Kuntokalenterin hyvä puoli on myös siinä, että siinä saa itse koristella kannen. Toki missä tahansa kalenterissa näin saa tehdä, mutta Kuntokalenterissa se on vielä erikseen mainittu ja se on otettu kannessa huomioon. Siihen on laitettu tasku, jonka sisään voi laittaa mitä tahansa!

IMG_2925

Kuntokalenteri onkin palvellut oikein loistavasti aina tähän vuoteen asti. Nyt Kalenterimania on vallannut pääni, joten ostin Happy Plannerin. Siihen saa lisäosana Fitness-osion, johon aion merkata seuraavan vuoden juoksutavoitteeni. Lisäksi haluan Color Crushin ja Heidi Swapp Memory Plannerin. Monet kavereistani kysyvät, mihin tarvitsen niin montaa eri kalenteria, ja eikö se tunnu haaskaukselta ostaa kaikki, mutta sitten vain käyttää yhtä…

Onneksi edessä on vielä monia kalenterintäytteisiä vuosia, eiköhän minulla ole aikaa käyttää niitä kaikkia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *