Hilirimpsis taas kaikki!

Nyt kun innostuin ihan kunnolla Traveller’s Notebookeista, tulin ajatelleeksi tarrakirjan tekoa. Ryhmässä on ollut puhetta tarrakirjoista ja osa on tehnytkin itse oman tarrakirjan laminaattitaskuista tai muusta sellaisesta. Kokeilin itse tehdä tarrakirjan perinteisistä heijastinkalvoista, mutta huomasin, että tulostetut tarrat tuppaa tarttumaan kalvoihin supertiukasti kiinni ja niitä ei saa millään pois.

Sitten sain idean. Entäs kontaktimuovi? Jos kontaktoisin vihkon sivut ja kiinnittelisin tarrat siihen. Ja ei kun tuumasta toimeen. Tässä teillekin ohje, kuinka tehdä simppeli tarrakirja itse! Käyttäen tarvikkeita, jotka varmasti kotoa löytyvät tai jos eivät löydy, niin ovat superhelppoja löytää kaupasta.

Eli tarvikkeet:

  • valmis vihko tai askartelupaperia
  • kontaktimuovi
  • sakset
  • liima (jos teet itse vihon askartelupaperista)

 

Eli ensimmäiseksi tarvitaan vihko. Jos käytät valmista vihkoa, niin voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Itse käytin vähän vahvempaa askartelupaperia/kartonkia. Leikkasin paperit paperileikkurilla oikean kokoisiksi.20160906_130832

Seuraavaksi taitoin paperit keskeltä siistiksi ja asettelin ne kuin ”haitariksi”, niin että valkoiset eli nurjat puolet ovat aina vastakkain.

20160906_131557

Liimataan nämä nurjat puolet toisiaan vasten ja vihko on valmis!

20160906_132319

Sitten vaan kontaktoidaan aukeama kerrallaan. Kukin tyylillään. Itse leikkasin hiukan aukeamaa isomman palan kontaktimuovista ja viivottimen avulla toisesta reunasta aloittaen varovasti hivutetaan muovi sivujen päälle. Tässä paksummasta askartelupaperista on hyötyä, sillä ohuita sivuja on hankala kontaktoida.

20160906_141958

Kun kaikki sivut on kontaktoitu (kansia ei ole pakko kontaktoida) tarrakirja on valmis. Sitten vaan täyttämään valikoiduilla tarroilla!

20160906_144701

20160906_170911

Tykästyin kovin tähän tarrakirjaan! Ja se oli loppujen lopuksi todella helppo tehdä! Kertokaahan, mitä tykkäätte ja missä te säilytätte tarrojanne?

~Allu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *