Tänään raotan teille oman art journalini kantta! Omani on vanha albumi, en edes muista mistä se on tullut. Hamstraus-geenistä oli siis iloa kun löysin tämän jemmoistani heti, kun päätin että haluan art journalia kokeilla.

Art journal, vapaasti suomennettuna taidepäiväkirja, on melko laaja käsite. Lyhykäisyydessään sillä tarkoitetaan vihkoa, kirjaa, albumia tai muuta nidettä, joka pitää sisällään jonkinlaista taidetta. Voit aloittaa oman art journalisi mihin vain vihkoon haluat, tai vaikka luonnoskirjaan! Jos tietää jo etukäteen että aikoo maalailla, suosittelisin valitsemaan sellaisen vihkon/lehtiön, jonka sivut ovat paksuhkot. Silloin ei tarvitse murehtia niin paljoa värien sivuista läpi menemistä. Itse rakastuin art journalin konseptissa siihen, miten vain taivas on rajana tämän toteuttemisessa. Voi piirtää, maalata, tehdä kollaaseja, käyttää valokuvia, kirjoittaa tekstejä, kohojauheita.. Ihan mitä vain, tekniikoita joita tässä voi käyttää on jokseenkin rajattomasti!

En ole ehtinyt omani kanssa vielä kauhean pitkälle, sillä vaikka pää pursuaa ideoita, on aikaa elämässä ah, niin rajatusti. Muutaman sivun olen kuitenkin saanut aikaan, ja kerron teille nyt miten olen nämä toteuttanut.

Ensimmäinen art journal-sivuni ikinä! Tässä aloitin sivun kasaamisen repimällä keltaisesta tulostuspaperista suikaleita, ja liimasin ne kiinni toiseen reunaan tavallisella puikkoliimalla. Seuraavaksi rajasin suikaleiden ääriviivoja erilaisilla tusseilla, ja lisäsin samoilla väreillä palloja ja pisteitä tyhjille alueille. Quote-lauseen muodostavat sanat kirjoitin erilliselle paperille, leikkasin yksittäin irti, ja liimasin kiinni. Kun liima oli kuivunut, otin esiin eri paksuisia mustia kyniä ja tusseja, ja lähdin lisäämään rajauksia ja koukeroita. Lisäsin ohuella mustalla kynällä lopuksi velä taustan palloihin yksityiskohtia.

Tällä sivulla käytin myös revittyjä elementtejä, tällä kertaa vanhan kirjan sivuja. Nainen, seppeleen kukat ja vasemman reunan harmaa alue taas ovat aikakausilehdistä leikattuja kuvia, jotka on liitetty sivuun liimalla kollaasiksi. Teksti ja silmien ”peittosotku” on permanenttitussia, ja taustalla kirjansivujen päällä ja joukossa on kultaisia ja hopeisia pyöreitä glittertarroja.

Tällä sivulla on ensin maalattu tausta vesiväreillä, ja sen kuivuttua hahmoteltu kuvan ääriviivat permanenttitussilla. Väritysmaalauksen tein myöskin vesiväreillä, ja lopuksi vahvistin viivat vielä mustalla tussilla. Tai siis, olen aloittanut vahvistamaan.. huomasin nimittäin vasta nyt kuvia napsiessa, että on jäänyt tussailut näköjään kesken.. hups!

Melko simppeleitä toteutuksia tähän mennessä, mutta toivon että pääsen jatkossa vielä kokeilemaan ainakin erilaisia taustatekstuureita. Myös mixed media-tyylin kokeilua varten muhii jo useampikin idea odottelemassa toteutustaan!

 

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *