Läheisimmät ystäväni ovat nimittäneet minut vuosisadan stressipepuksi. Stressaan aivan kaikesta mahdollisesta, en siedä epävarmuutta ja epätietoisuutta ympärilläni ollenkaan. Kaikki suunnitelmat pitäisi olla tiedossa mahdollisimman ajoissa ja hyvin, että voisin edes hieman vähentää stressiäni. Mutta eihän maailma toimi niin, että kaiken voi tietää etukäteen ja kaikki on aina täysin varmaa. Miten siis päästä irti loputtomasta stressikierteestä, jossa huomaa lopulta stressaavansa jo pelkästään sitä, että stressaa?

Itse olen tietenkin kalenterimanialaisena päättänyt valjastaa siihen hommaan yhden kalenterin. Minulla tuon ison vastuun on saanut KikkiK:n aleista löydetty large kokoinen planneri, joka muuten tuntuu aivan valtavalta tutun ja turvallisen Kate Spadeni rinnalla. Tuo Kikki ei kuljekaan missään mukana, vaan pysyy aina kotona. Siirsin leikellystä Happy Planneristani Kikkiin ihanat kuukausien aloitussivut ja myös wrap-up sivut, sillä mielestäni ne sopivat tähän tarkoitukseen oikeen hyvin. Mitä kaikkea muuta sitten Kikkistäni löytyykään?

Aloitin tämän projektin vasta aivan hiljattain saavuttuani Suomeen, joten sisältöä ei tosiaankaan vielä aivan loputtomiin ole, eikä aikaakaan valitettavasti ole ollut niin paljon kuin oletin. Olen kuitenkin pyrkinyt siihen, että vähintään kerran viikossa kirjaan ylös yleisesti vain ajatuksiani: Mikä stressasi eniten? Miksi juuri se? Mikä helpotti/pahensi stressiä? Mikä toi viikkoon iloa? Tallaisia ajatuksiahan kirjailee helposti ihan mukanakin kannettavaan kalenteriin, mutta minulle itselleni on helpompaa, kun päivittäinen muistopäiväkirjakalenteri pysyy sellaisenaan, ja KikkiK saa vastuun henkisestä hyvinvoinnistani.

Aion pian myös liittää Kikkiini Susannah Connowayn ’Unravel your year’ paketin. Tuossa käydään yleisesti läpi edellistä vuotta ja myös tulevaa. Tietenkin tuo olisi pitänyt aloittaa jo aivan heti vuoden alussa, mutta kiireiden takia en siihen pystynyt, ja hei, koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa itseään kiinni niskasta ja keskittyä omaan hyvinvointiin. On se sitten tammikuun ensimmäinen päivä tai toukokuun kuudes – jokainen itse päättää! Kirjoittelen myöhemmin keväämmällä tarkemmin kyseisestä materiaalista ja miten se on itselläni toiminut, toivottavasti hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *