Toivoin jossain vaiheessa paljon, että bujoilu olisi ollut se ”mun juttu”. Teoriassa aivan kaikki bujoilussa tuntui mahtavalta, mutta huomasin kaipaavani valmiita kuukausiaukeamia ja jonkinlaista pysyvää layouttia viikoille. En ollut halukas piirtelemään viikkonäkymiä itse ja päädyinkin nopeasti takaisin käyttämään valmista kalenteria.

Täysin hukkaan tutkimusmatkani bujoilun maailmassa ei kuitenkaan mennyt, sillä nykyisin sovellan Bullet journalista tuttuja juttuja Traveler’s Notebookissani. Tuntuu, että nyt minulla on käytössäni bujon parhaat puolet! Traveler’s Notebookissani on kaksi vihkoa, joissa sovellan bujoilua erityisen paljon. Toinen vihko on trackereille ja toinen bujo-tyyppisiä to do-listoja varten. Bujoilu näkyy kyllä muuallakin TN:ssäni, mutta tänään tutustutaan erityisesti juuri käyttöön otettuun tracker-vihkoon.

Tein vihkoni ensimmäiselle sivulle bujosta tutun indexin. En ole kuitenkaan varma, tuleeko sille olemaan käyttöä, mutta halusin kokeilla sen toimivuutta. Jos ei ole hyötyä, niin eipä ole haittaakaan. Vihon toisella sivulla on kuukausitracker, johon merkitsen ylös kuntosalilla käyntini. Jätin otsikon alle tilaa lisätietojen kirjoittamista tai mahdollisia värikoodeja varten.

Seuraavalla sivulla on trackerit koirien lenkitykseen ja kissanboksien siivoamiseen liittyen. Kokeilin näihin samaa kuukaisinäkymän kaltaista trackertyyliä kuin ensimmäiselläkin sivulla. Kesäkuu toimii monella tavalla testinä ja olen jo heinäkuussa varmasti viisaampi, että toimiiko juuri tämä tyyli toivomallani tavalla. Oikealle sivulle tein toisenlaisen kuukausitrackerin, johon merkitsin seurattavaksi vain muutaman hyvinvointiin liittyvän asian. Olen tehnyt myös heinäkuun pohjan valmiiksi, mutta en ole lisännyt siihen vielä seurattavia asioita.

Seuraavaksi on migreeni ja kuukautiskiertotrackerit. Haluan seurata migreenin tilannetta pidemmällä aikavälillä, joten vasemmalle sivulle on tehty tracker koko vuotta varten. Päivät kulkevat pystysuunnassa. Oikea sivu on tyhjä merkintöjä ja lisätietoja varten. Kuvittelisin tämän tyylin olevan hyvä juuri pitkäaikaisia seurantoja varten.

Viimeinen tracker vihossa on monelle jo tuttu ”When did I last”. En erityisesti käytä englantia kalentereissani, joten tämäkin suomentui mukavasti muotoon ”Milloin viimeksi?”. Oikea sivu on varattu koirien asioille, rokotuksille ja hammastarkastusajoille. Minulla on kolme koiraa ja on yllättävän haastavaa muistaa, milloin viimeksi juuri tämän koiran hammaskiven puhdistus on ollut… Vasemmalla on sekalaisia juttuja aina autohuollosta kuivurin sihdin puhdistukseen.

Erillisessä bujovihossani minulla on kaikenlaisia päiväkohtaisia muistilistoja. Tämä systeemi hakee vielä paikkaansa eikä ole ollut käytössä kuin hetken. To do-listojen ihanuus piilee siinä, että asiat ovat ylhäällä paperilla eivätkä kuormittamassa muistia.

Tällaista on bujoilu minun Traveler’s Notebookissani! Teen update-postauksen systeemini kehittymisestä, kun vihot ja seurannat ovat olleet käytössä pidempään. Bujoilemisiin! <3

Tiia

 

 

Blogissa aiheesta kirjoitettu lisäksi mm;

Piian mini-bujo

Uusi harrastus vei mennessään..

Ensiaskeleita bujoiluun

Kalenterimanialainen esittäytyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *