Foliointi on monelle pienelle kalenterimaanikolle kova sana. Minulle ainakin! Kimaltavaa kultaa, hopeaa, ruusukultaa, minttua… Ja mä olen myyty. Nyt päästäänkin tutustumaan Heidi Swapp Mini Minc- foliointilaitteeseen. Tämä esittelypostaus on toteutettu yhteistyössä Teippitarhan kanssa.

Laite on pienikokoinen, ja mukana tulee laitteen lisäksi muovitasku, kaksi foliointimallia, kaksi foliopalaa (kultainen ja hopea) sekä tietenkin käyttöohje.

Teippitarhalta on saatavissa Mini Minc- laite sekä foliorullia ja siirtotaskuja. Laitteella voi folioida lasertulostimella tulostettuja (mustesuihkutulostin EI käy tähän touhuun) kuvia ja tekstejä, mutta vaihtoehtoisesti voi käyttää myös Mini Minc Toner Ink- kynää. Kynällä voitkin piirtää taikka värittää ihan omia tuotoksiasi!

Ensiksi siis täytyy tulostaa lasertulostimella kuva, johon haluat metallinhohtoa. Kannattaa ottaa huomioon, että folio ei kunnolla tartu pintaan, jos esim. Väritulosteeseen tai harmaaseen kuvaan yrittää foliota kiinnittää.

Kannattaa toki myös muistaa se, että taustan ollessa mahdollisimman valkoinen, folio ei tartu myöskään pisaroittain taustaan. Sehän voi silti tuoda mielenkiintoista ulottuvuutta folioitavaan paperiin, jos taustassa on hiukan väriä.

Sitten foliosta leikataan hiukan suuremmat palat kuin folioitava alue on. Folio on ohutta, joka luo leikkaamiseen haasteita. Sillä ei ole merkitystä, ovatko reunat täysin suorat vai eivät, sillä folio tarttuu laitteen läpi mennessään vain lasertulostimella tulostettuun alueeseen. Mitä tummempaa, sitä paremmin folio tarttuu.

Tämän jälkeen laite kytketään verkkovirtaan, ja käynnistetään painamalla laitteen takana olevaa katkaisijaa. Laitteen päällä olevaa kultaista painiketta painetaan kerran, jolloin laitteessa olevat rullat alkavat pyöriä, mutta lämpö ei vielä mene päälle. Lämmössä on 5 eri tasoa. Mitä paksumpi paperi, sitä enemmän lämpöä. Nyt kun käytössä on perus a4-tulostuspaperi, riittää taso 2. Valo vaihtuu vihreäksi kun laite on valmis käyttöön.

Sitten folio sekä paperi laitetaan suojataskuun molemmat päällekkäin, ennen kuin tasku syötetään läpi laitteesta. Kannattaa muistaa, että folioinnissa on tärkeää että metallinhohtoinen pinta on ylöspäin.

Sitten kun foliointi on laitteella suoritettu, paperi ja folio otetaan yhtäaikaa pois suojataskusta.

Tämän jälkeen folio irroitetaan varoen paperista, ja lopputulos näyttää tältä:

Mitä sinä haluaisit folioida?

– Mira R.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *