Plannerointityylini on pelkistetty, ainakin moneen muuhun kalenteriaskartelijaan verraten. Jätän aukeamilleni paljon tyhjää tilaa aikataulutukselle ja merkinnöille. Tein nykyisestä kalenterisysteemistäni videon Kalenterimanian Youtube-kanavalle, jossa myös koristelutyylini näkyi aika selvästi. Valkoista jää paljon, koska kirjoitettavaa asiaa riittää ja nykyisessä kalenterivihossani on vain rajallisesti tilaa. Mutta minä haluaisin kovasti oppia tarrakylläisempää koristelua!

 

 

Katselen kateellisena toisten värikylläisiä aukeamia, joissa on jos jonkinlaista tarraa merkitsemään kaikkea roskien viennistä muistettaviin menoihin. Mielikuvissani täydet tehtävälistatkin muuttuvat jotenkin mieluisammiksi, kun ne lukee kauniilta ja värikkäältä tarralta. Totuus kuitenkin on, että minä tarvitsen kalenteriini pystypäivät ja kellonajat. Käytän kalenterisysteemissäni kellonaikoja niin, että merkitsen ajanjaksoja yliviivauskynällä. Merkitsen esimerkiksi työ- tai koulupäivän pituuden ja todella hahmotan ja muistan paremmin, paljonko minulla on sinä päivänä aikaa muille asioille. Siinä mielessä nykyinen kalenterivihkoni onkin toiminut erinomaisesti. Minun on ollut vaikea sovittaa kauniita tarroja tähän muuten toimivaan systeemiin ja siksi tarrakylläisempi kalenteriaskartelu onkin jäänyt ajatuksen tasolle.

 

 

Käytän koristelussa pääosin washiteippiä ja tarroja. En ole koskaan käyttänyt tarrakittejä, mutta tiedän erilaisten kittien olevan suosittuja. Niitä käyttämällä on helppo saada  aukeamalleen yhtenäinen ilme. Kittien kokeilu kiinnostaa minuakin, mutta haluaisin myös oppia käyttämään washiteippejä luovasti ja laajasti. On kuitenkin vaikea selittää tätä täysin ilman kuvia toivotusta lopputuloksesta ja niinpä pyysin kolmelta Kalenterimanian Facebook-ryhmän jäseneltä luvan käyttää heidän kuviaan. Ilokseni kaikki suostuivat ja alla näettekin heidän upeat aukeamansa. Tätä minä haluaisin oppia!

 

Kuva ja aukeaman koristelu Janita Vierelä
Kuva ja aukeaman koristelu Hanna Alastalo. Klikkaamalla kuvaa pääset kommentoimaan aukeamaa Facebookiin.
Kuva ja aukeaman koristelu Jemina Linnama. Klikkaamalla kuvaa pääset kommentoimaan aukeamaa Facebookiin.

 

Jotta tämän postauksen anti ei jäisi pelkäksi haaveiluksi ja haluamiseksi, aion sitoutua kokeilemaan tarrakylläisempää kalenterituunausta koko elokuun ajan! En edes odota pääseväni samantyyppiseen lopputulokseen kuin Janita, Hanna tai Jemina, mutta aion panostaa tarrojen ja washin käyttöön selkeästi aiempaa enemmän. Valjastan tämän kokeilun käyttöön Kalenterimanian kirppikseltä ostamani pocket-kokoisen Traveler’s Notebookin. Monet käyttävät pocket-koossa kalenterivihkoja, joissa viikko on  neljällä sivulla, mutta minä päädyin pitkien tutkiskelujen jälkeen hankkimaan Etsystä itse tulostettavan kalenterivihon, jossa on päivä per sivu. Vihon kokoero on melkoinen nykyiseen kalenterivihkooni verrattuna, mutta toisaalta tilaa per päivä tulee olemaan selkeästi enemmän.

 

 

Voin jo nyt veikata, että tarrojentäyteisen suunnitteluni haasteena tulee olemaan etukäteissuunnittelun toteutus. Sitoudun kuitenkin haastekuukauteeni täysillä ja teen elokuun loputtua videon, jossa esittelen aikaansannoksiani ja kerron kokemuksiani kuukaudesta. Hyvät neuvot ovat tarpeen, joten kertokaa parhaat tarraöverivinkkinne kommentteihin!

-Tiia 

Aiemmin Mitä haluaisin oppia? -haastepostauksen ovat tehneet Anna-Johanna, Sanna ja Heidi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *