Ryhmässä vilahtelevat lyhenteet kuten CD ja HS, aloittelijalle ja uutena ryhmään tulevalle ne voivat kuulostaa heprealta, sillä Kalenterimaniassa esimerkiksi HP ei yleensä tarkoita Harry Potteria vaan Happy Planneria. Alkuperäinen termistöpostaus on luettavissa täällä, mutta totesimme, että tarvetta on myös hieman laajemmalle postaukselle aiheesta, joten tässä postauksessa käsittelemme yleisimpiä kalenterimerkejä.  Traveler´s notebookia käsitellään sitten tulevassa postauksessa.

Ajasto

CC – Color Crush

CD – Carpe Diem

  • Carpe Diemiä valmistaa Simple Stories ja mallistosta löytyy tällä hetkellä niin A5-kokoista, kuin personalia ja traveler`s notebookiakin. Jokaiselle jotakin. Carpe Diem on tällä hetkellä toiseksi suosituin kalenterimerkki Kalenterimanialaisten joukossa, eikä ihme sillä tuotteet ovat laadukkaita ja uusia värejä, sekä tuotesarjoja tulee ulos tasaisesti. Kiinnitysmekanismina on kuusi rengasta ja insertit ja kannet menevät näin ollen yhteen monen muun merkin kanssa. Mistä ostaa: Se Hämeenpuiston Vihkokauppa, Chic Company, Klemmarikellari, Taitopuoti Paperinauha, Heidin Korttipaja.

Dokibook

  • Dokibookia valmistaa Love Doki ja sitä saa ostettua AliExpressistä ja Dokibookin omilta sivuilta. Erikoisuutena se, että osa väreistä tulee ainoastaan Aliin myyntiin. Kuusirenkainen kiinnitys joten on yhteensopiva useiden merkkien kanssa.

EC (ECLP) Erin Condren Life Planner

  • Erin Condren Life Planner tuntuu erityisesti jenkeissä olevan edelleen THE kalenteri. Manialaisistakin muutamalta löytyy tämä, mutta suurta suosiota se ei ole vielä saanut, sillä toimitukset tapahtuvat jenkeistä ja toimistuskulut ovat sen mukaiset. Huhuja siitä että myös Eurooppaan avattaisiin oma piste on kulkenut jo pitkään ja moni manialainen odottaakin tätä mahdollisuutta jo kieli pitkänä.

HP – Happy Planner

  • Happy Planner on se merkki, josta koko Kalenterimania alkoi. Sitä valmistaa Me & my big ideas, eli kotoisammin MAMBI. Happy Planner on edelleen yksi ryhmän suosituimmista kalenterimerkeistä. HP:n erottaa muista se, että siinä on ihan oma kiinnitystapansa, eli discbound system. Kiekot jakavat mielipiteet selkeästi kahtia, toiset rakastavat ja toiset vihaavat niitä. Mistä ostaa: Klemmarikellari, Chic Company, Heidin Korttipaja, Taitopuoti Paperinauha.

HS – Heidi Swapp

  • Heidi Swappin kalenterit myydään memory planner nimellä, eli ne on ”tarkoitettu” muistojen keräämiseen. HS:n kalenterit myydään aina setteinä eli kannet ja sisältö (insertit) myydään samassa paketissa. Swappin kalenterit ovat myös nelirenkaisia ja niiden rei`itys eroaa muiden merkkien kalentereista. Mistä ostaa: Chic Company, Klemmarikellari, Taitopuoti Paperinauha, Heidin Korttipaja.

Kikki.K

  • Kikki.K on ruotsalaistaustainen merkki, jolla on toimiva nettikauppa ja muutamia omia liikkeitä ympäri maailmaa. Kikkin tuotteita ei siis saa jälleenmyyjiltä. Rei`itykset ovat yhteensopivia muiden merkkien kanssa.

My Prima Planner

  • My Prima Plannerin takana on Prima Marketing ja tällä hetkellä saatavilla on A5 kokoa ja traveler`s notebookeja. Koot ovat standardeja joten esimerkiksi tn:n kansiin menevät myös Color Crushin vihot. Kuusirenkainen kiinnitys kansissa. Mistä ostaa: Se Hämeenpuiston Vihkokauppa, Klemmarikellari, Heidin Korttipaja, Chic Company

Recollections

  • Recollections on Michaelsin oma merkki josta moni manialainen haaveili pitkään, sillä näitä ei ole vielä kovin kauaa saanut Suomesta. Tällä hetkellä esimerkiksi Heidin Korttipaja saa tuotua pieniä määriä tuotteita Suomeen ja tottakai kannattaa seurailla myös Kalenterimanian Kirppistä, jos haaveilee omasta. Erityisesti vetoketjulliset kalenterit ovat olleet suosittuja. Rei`itykset ovat yhteensopivat suurimman osan merkkien kanssa. Recollectionsilla on myös mm kierrekiinnitteisiä kalentereita.

Ylempi kuva: Mira Jyläskoski, alempi kuva Raija Kaljunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *