Moikka moi! Olen Tiia, 20-vuotias kalenterimaanikko. Sain ensimmäisen ”oikean plannerin” alkukeväästä ja siitä asti olen hurahtanut joka päivä enemmän ja enemmän tähän harrastukseen. Saan tästä hyvän mielen ja tämä käy terapiasta. Nyt haluaisin kertoa kuvin ja sanoin omasta projektistani. Project Me -aihe herätti kiinnostukseni kun näin Kalenterimanian YouTube-kanavalla videon siitä. Se tuntui heti omalta. Pyörittelin aihetta jonkin aikaa mielessäni ja sain ajatuksen, että tarvitsen hyvinvointi-plannerin. Ensin ajattelin tavallista vihkoa, mutta sitten mietin kuitenkin paljon uutta Carpe Diemiä. Päädyinkin lopulta tilaamaan sen. Sain sen syyskuun alussa ja olen nyt jo aika pitkällä projektissani. Tilasin siihen myös Fitness-lisäosan ja muistiinpanosivuja. Rakastuin kokonaisuuteen heti.     
Project Me. Idea tässä on se, että kirjoitat itsestäsi vain positiivisia asioita. Projekti jaetaan kolmeen osaan: Mieli, Keho ja Sielu. Ei mitään negatiivista, haukkumista tai mollaamista. Pääasia, että tästä tulee hyvä mieli. Aloitetaan!
Tässä rakkaani, Carpe Diem Black speckle. Sisällä olevat taskut koristelin mieleisekseni, yhteen taskuista laitoin kirjottamani kortin muistutukseksi itselleni, jos tulee huono päivä tai fiilis. Ensimmäiselle sivulle kirjoitin ison sydämen sisään Project Me, jotta se pomppaisi suoraan esille. Ensimmäiselle sivulle halusin kirjoittaa kuka olen.
Varsinaiseksi ensimmäiseksi osioksi valitsin ”mielen” koska se on mulle henkilökohtaisesti tärkein osio. Mulla on ollut rankka elämä, olen ollut osastolla useamman vuoden, masennus vei voimat ja itsetuhoisuus oli arkea. Nyt mulla menee tasaisesti ja voin hyvin. Ensimmäiselle sivulle laitoin tekstin ”Life is beautiful”, koska se muistuttaa mua siitä, että olen selvinnyt. Seuraavalle aukeamalle aion kirjoittaa unelmiani, pieniä ja suuria, koska mulle unelmat antaa voimaa arjen keskellä. Seuraavaksi voimavarani. Jos mulle tulee ahdistava olo, voin katsoa tältä sivulta keinoja selvitä siitä. Esim. mulla musiikin kuuntelu saa usein ajatukset muualle siitä pahasta olosta. Hyvä keino, kannattaa kokeilla! Seuraaville sivuille olen kerännyt tekstejä ja kuvia lehdistä.
Seuraavaksi osioksi valitsin ”sielun”. En ole uskonnollista tyyppiä, en kuulu kirkkoon, enkä oikeastaan käy hengellisissä tapahtumissa. Tämä osio oli vaikein, mutta tein siitä omanlaisen. Tähän osioon olen leikannut kuvia ja tekstejä lehdistä. Laitoin esimerkiksi yhdelle sivulle unelmieni matkoista kuvia.
Kolmanneksi osioksi jäi ”keho”. Keho on ollu mulle ongelma jo useamman vuoden ajan. En tykkää kehostani, mutta tämän project me:n avulla ajattelin opetella hyväksymään itseni. Keho on monelle arka paikka. Itse ajattelin, että keho-osioon kirjoittaisin hyviä asioita itsestäni, vaikka se onkin todella vaikeaa. Sitä pitää vaan harjoitella ahkerasti. Project me-videossa puhuttiin kauniista alusvaatteista. Ostin itselleni juuri äskettäin uudet, kauniit rintaliivit. Ne nostivat heti mielialaa ja tunsin, että voin ehkä ollakkin kaunis. Ostin myös muita vaatteita ja ne todellakin sopivat mulle. Tämän ajattelin kirjoittaa tuohon Projec me:hin. Olen hyvä juuri näin, minussa on hyviä piirteitä, joita voin korostaa esim. jollain tietyllä vaatteella.
Lopuksi tilaa jäi myös peruskalenterilla ja yhdistin tähän myös Kalenterimanian Syysleirin (Matkalla minuuteen). Mukana on myös muistiipanosivuja ja tarroja. Takataskuun laitoin to do-listan sekä Papayan ihanan vihon päiväkirjaksi. Olen iloinen, että löysin Project Me-videon. Ilman sitä en olisi huomioinnut koko ideaa. Toivon, että joku Teistä sai tästä inspiraatiota aloittaa oma Project Me:n. Siihen ei tarvitse mitään hienouksia, vaan vihko ja kynä riittävät. Pääasia, että olet positiivinen itsellesi ja kirjoitat pelkkiä positiivisia asioita, ei mollaamista tai haukkumista.
Teksti ja kuvat: Tiia Honkala

ps. kurkkaa Kristan aiempi postaus samasta aiheesta tämän linkin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *