Tämä kirjoitus oli yksi haastavimmista pitkiin aikoihin, sillä aiheena on, kuten otsikossakin jo lukee, jonkun toisen tekemä vinkkipostaus, jota minun sitten täytyy kokeilla. Tai no ei täydy, mutta mukavaa vaihteluahan se on omiin tuunausrutiineihin. Valinta oli vaikea, selasin Kalenterimanian 101 –postauksia aika kauan, kunnes sieltä valikoitui kolme sellaista, joita voisin jopa kokeillakin. Ensimmäiseksi ajattelin, testaanko AJ:n vinkkiä siitä, miten teet itse taskuston TN:ään. Mutta koska omistan vasta kaksi TN:n vihkoa, enkä kansia ollenkaan, jääköön tämä myöhempään ajankohtaan testattavaksi. Toinen kiinnostava testattava kirjoitus oli siitä, miten laittaa monta vihkoa TN:ään. Jälleen tuli sama ongelma vastaan – minulla ei ole TN:n kansia. Joten päädyin testaamaan, kuinka tehdä kalenterikoru!

Aihe ilahdutti minua siinäkin mielessä, että joskus vuosia sitten innostuin tekemään itse koruja. Tämän postauksen myötä sainkin taas kaivaa unohdetun korujentekolaatikkoni kaapista, levittää tykötarpeet pöydälle ja käydä hommiin! Enpä olisi uskonut, että vanhoista korujentekotavaroista olisi minulle vielä iloa kalenterikoruja tehdessäkin!

Ensimmäiseksi piti leikata kolme erimittaista pätkää ketjusta, ja pujottaa ne samaan välirenkaaseen. Tässä vaiheessa saa ilmeisesti itse päättää, montako pätkää haluaa, itse päädyin kahteen. Sitten piti pujottaa lukko samaan renkaaseen kuin ketjut, näin teinkin. Helppoa vielä tässä vaiheessa. Sitten pitää valita riipukset, jotka haluaa kalenterikoruun.

Valitsin kokoelmastani persikan väriset helmet ja pujotin ne korupiikkiin ja taivutin piikin pään lenkille (Vanhana koruntekijänä tämä ei ollut ollenkaan vaikeaa). Nämä helmet pitää sitten kiinnittää välirenkailla itse ketjuun, haluamilleen kohdille. Ei kuitenkaan ketjun päihin, vaan pitkin ketjua!

Ja tadaa! Valmis! En nyt ole ihan puolueeton kun sanon, että tätä Inkan tekemää vinkkipostausta oli helppo seurata ja tehdä itse perässä; samalla tyylillä olen niitä korujakin väkertänyt, mutta uskon silti, että Inkan ohjeilla jopa ihan keltanokka onnistuu tekemään itselleen mieluisan kalenterikorun!

Joko sinä kokeilit tehdä omasi?

Kalenterimaniaa kaikille!

Heidi

Inkan kirjoittaman alkuperäisen vinkkipostauksen löydät täältä:

http://www.kalenterimania.com/category/101/page/12/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *