Moi kaikki! Ajattelin jakaa teille muutaman hauskan tavan tuunata tarroja. Rakastan Mambin tarravihkoja, mutta siellä on monia sellaisia tarroja, joille minulla ei ole tarvetta tai joita en vain tule käyttäneeksi. Annan nyt muutaman vinkin, miten näitä tarroja voisi ehkä ottaa omaan käyttöön. Tavallaanhan tämä on siis myös säästövinkki, sillä näin tarrat eivät mene hukkaan!

Vinkki 1. Lisää kirjoitustilaa boksiin

Tällaiset Mambin boksitarrat saa helposti leikattua poikki. Laatikon voi leikata puoliksi, mutta valitsin tällä kertaa tällaisen kolmeen osaan leikkuun, niin pystyin käyttämään ylijääneen osan erikseen.


Suuren boksin voi nyt jättää avoimeksi, jolloin siinä on paljon kirjoitustilaa tai sitten reunoja voi jatkaa haluamallaan tavalla. Viivottimen avulla reunat saa suoriksi, mutta kokeilin itse piirtää vapaalla kädellä. Jälki ei ole siistein mahdollinen, mutta ihan hauska siitä tuli. Ja tässä lupaamani kaksi lisävinkkiä: Ylimääräiseksi jääneen osan voi käyttää toiseen kohtaan viikkoaukeamaa (Kuva 4). Kannattaa muistaa hyödyntää myös boksitarrojen kehykset (Kuva 10)!

Vinkki 2: Oikea väri, väärä teksti

Joskus käy niin, että haluamassasi otsikkotarrassa on juuri oikea väri, mutta täysin väärä teksti. Minulla ainakin to buy -tekstiä tulee todella harvoin käytettyä. Yksi korjaustapa on leikata tarravihon valkoisesta reunasta palanen, peittää alkuperäinen teksti ja kirjoittaa päälle oma teksti.

Vinkki 3: Luettelotarrojen käyttö

Näitä luettelomerkkitarroja on välillä tarravihkoissa reilusti yli oman tarpeeni. Tai oikeastaan ne ovat minulle täysin turhia, koska tykkään tehdä listat itse tai käyttää valmiita listatarroja, joissa on allekkain tyhjiä palloja, joihin voi merkitä tehtävän tehdyksi. Mutta näillä voi esimerkiksi koristella jonkin Happy Plannerin viikkoaukeaman bokseista.

Halutessaan voi vielä lisätä päälle jonkin teemaan sopivan tarran. Itse käytän todella paljon tällaista tyyliä koristeluissa: otan taustatarran ja kiinnitän sen päälle motivaatiotekstin tai jonkin muun tarran.

 

Vinkki 4: Poista turha teksti

Joskus Mambin tarravihossa on näitä tarroja, joita en tarvitse lainkaan. Haen nimittäin todella harvoin reseptejä tai reseptilääkkeitä, joihin nämä Pick up Rx -tarrat viittaavat. Halusin siis poistaa tarran keskeltä tuon osan, jossa lukee RX. Koska en ajatellut ihan loppuun asti, leikkasin vahingossa tarran neljään osaan, kun sen olisi saanut suht helposti vain kahteen osaan leikattua. Huomattavasti helpompaa olisi ollut ottaa pala tarran keskeltä pois ja kiinnittää uusi ylä- ja alaosa toisiinsa, mutta halusin ehdottomasti lisätä oman tekstin tuon RX-tekstin kohdalle.

Vinkki 5: Liian isot tarrat

Välillä käy niin, että vaikka kuinka tarkkaan lukee tuoteselosteen, tulee vahingossa tilattua vääränkokoisia tarroja. Niin minulle kävi tämän yhden tarrasetin kanssa ja tilasin vahingossa isoimpaan Happy Planneriin tarkoitettuja tarroja. Onneksi hätä ei ole suuri, sillä näitäkin pystyy käyttämään, täytyy vain sommitella ne hieman tarkemmin, ettei tule peittäneeksi kovin montaa päivää kokonaan.

Nautinnollisia tuunaushetkiä kaikille!

<3 Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *