Kaupallinen yhteistyö Ainoan kanssa

Tässä postauksessa esiteltävä Aura on saatu yhteistyössä Ainoalta.

Aura on varmasti monelle todella tuttu ryhmän puolelta, sillä siihen ovat hullaantuneet allekirjoittaneen lisäksi aika monet muutkin. Muun muassa Mirppu sai yhteistyössä myös oman Auransa ja on saanut siitä älyttömästi inspiraatiota – ja aloittanut bujoilun! Itsekin kirjoittelin jo pari viikkoa sitten erilaisista testeistä, joita Auraan tein. Sen voi kurkata *täältä*. Tänään on vuorossa kumminkin ihan perinteinen esittelypostaus.

Aloitetaan kansista! Auran A5-kokoiset kannet ovat laminoidut ja hyvin sileän tuntuiset kättä vasten. Siliteltävän ihanat siis, sanoisin. Itselläni on Aura pyörinyt suhteellisen paljon mukana repussa ja kassissa, ja hieman ovat reunat ottaneet itseensä. Itse pystyn tämän kanssa elämään, mutta jos on tälläisestä tarkempi, jonkinlaiset suojakannet voisivat olla hyvät.

Kannet kätkevät sisäänsä 208 pisteellistä sivua, jotka ovat 140g paperia. Pisteväli Aurassa on 4mm. Paperi on mukavan paksua ja kestää uskomattoman hyvin erilaisia kyniä. Se, mikä tekee Aurasta erityisen ja muista pistemuistikirjoista erottuvan, on sen värjätyt sivut – liukuvärjätyt sivut. Myös pisteiden väri mukailee kullakin aukeamalla sivujen muita värejä. Sivuilta löytyy sävyjä lähes pikimustasta valkeaan ja vaaleanpunaisen kautta erilaisiin violetin sekä sinisen sävyihin. Värit ovat vaaleita, mutta eivät suoranaisia pastellisävyjä. Värit ovat sivuille painetut ja paperi on pinnoittamatonta. Tästä johtuu se, että tietyntyyppisillä pyyhekumeilla, varsinkin voimakkaasti sivua hankaamalla, voi saada väripigmenttiä irtoamaan sivusta. Sivut ovat numeroidut, ja sivunumero löytyy huomaamattomalla painetulla värillä keskeltä sivun alareunaa.

Kuminauhaa tai muuta kiinteää kansien sulkemiseen tarkoitettua mekanismia ei Aurassa ole, mutta 2 sivumerkkinauhaa se pitää sisällään. Jos kannet haluaa saada pidettyä napakasti suljettuina, kun muistikirja ei ole käytössä, sopivat Auran ympärille esimerkiksi Artebenen kuminauhat, joita muun muassa Auraakin jälleenmyyvältä Vihkokaupalta löytyy valikoimasta.

Aura ei aukea täysin lay flatiksi eli pysy itsestään täysin auki, ja tämä onkin itselleni oikeastaan ainut ominaisuus joka hieman harmittaa. Loppupeleissä käytössä tämä ei kuitenkaan ole ollut itselleni, tai usealle muullekaan Kalenterimanian Facebook-ryhmästä käyttökokemuksia seuranneena, ylitsepääsemätöntä millään tapaa. Asia on kuitenkin huomioimisen arvoinen, jos tämä ominaisuus on itselle tärkeä.

Kokonaisuudessaan Aura on ollut erittäin inspiroiva muistikirja, joka on kutsunut itseäni pariinsa luomaan jotain bujoakin ”enemmän” sivuilleen isommalla innolla kuin aiemmin omistamani ja käyttämäni muistikirjat.

♥, Inka

2 Comments on Esittelyssä – Aura

  1. Kiva, kun toitte esiin myös hieman kritiikkiä palvovien kommenntejen lisäksi. Vielä lisäisin muutaman kritiikinpoikasen lisää: sivuilla on aika laajoja osia, joilta pisteet puuttuvat ja sivujen reunusten musta värjäys lohkeilee.
    Henkilökohtaisesti olen hieman pettynyt tuotteeseen, vaikka somessa esiintynyttä pientäkin kritiinkiä kohti on aika voimakkaasti hyökätty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *