Pari postausta on jo tästä uusimmasta torstaipostausten sarjasta jo julkaistukin, joten haasteen idea lienee jo tuttu: tuunataan kalenteria niinsanotusti penniä venyttäen. Itsekin tuunasin muiden tavoin Ajastolta yhteistyössä saatua kalenteria, *täällä* jo aiemmin esiteltyä Pistettä.

Oli hauskaa haastaa itsensä hylkäämään kaikki harrastuksen varrella ostellut tarrat ja washiteippikokoelma, ja tarttua sen sijaan johonkin ei-suoraan-kalenteriaskarteluun tarkoitettuun. Itse tartuin ensimmäisenä puuvärikyniin ja ihan tuiki tavalliseen kuulakärkikynään jonka kyljessä taitaa komeilla pankin logot.

Vaaleanpunasävyinen aukeama syntyi simppelisti osaa päiväsarakkeiden kellonaika-väleistä värittelemällä. Kalenterista valmiina yläkulmasta löytyvään violetihkoon pallukkaan kirjoitin positiivisen lausahduksen, ympyröin Earth Hour-merkinnän erottaakseni sitä entisestään taustasta ja väritin vasemmalta sivulta viikko- ja vuositiedot valkoisista vaaleanpunaisiksi.

Vaaleanpunaisessa aukeamassa värittelyt tein ihan fiilispohjalta, mutta sinisen kynän kanssa kokeilin funktionaalisempaa lähestymistapaa. Väritin kellonajoista sen ajan, joka kuluisi työvuorossa. Toki IHAN näin pitkälle eivät työvuorot ole vielä tiedossa, mutta halusin päästä testaamaan ajatusta käytännössä.. Värittelemällä värikoodaamiseen tykästyneet saisivat varmasti helposti tulkittavia merkintöjä tähän ja vastaavanlaisiin kellonajat sisällään pitäviin kalentereihin, ja ainakin tässä testissä väritetyn kohdan päälle onnistui kuulakärkikynällä kirjoittaminen oikein mainiosti.

Värikynien lisäksi halusin seurata myös hieman AJn ja Piian jalanjäljissä, ja hyödyntää tähän postaukseen myös lehtileikkeitä. Sain äidin luona kyläillessäni luvan käydä lehtikeräyslaatikon kimppuun saksien kera, ja tässä lopputulos. Yllä olevan kuvan kuviolliset suorakaiteet ovat kaikki elektroniikkaliikkeen mainoslehtisestä, telkkareiden ja puhelimien näyttöjen sisällä olevista kuvioista!

Toivottavasti tämä, menneet ja tulevat postaukset tässä sarjasta antavat inspiraatiota ja näyttävät, että kalenterin tuunaamiseen ei todellakaan ole välttämätöntä käyttää paljoa rahaa, vaan luovuudella pötkii pitkälle! Samalla ajatuksella löytyy blogista myös aiempia postauksia, muunmuassa *täältä* ja *täältä*, sekä Miljan toteutus tästä haasteesta *täältä*.

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *