Karanteenipuuhaa löytyy kalenterimaanikoille onneksi reippaalla kädellä, ja ajateltiin että olisi varsin hyvä aika kerätä näistä pieni vinkkipostaus blogiinkin. Haluaisin myös ilmaista todella suurella huomiolla – karanteeni on syystä, se ei ole vitsi, ja sitä on elintärkeä noudattaa. Pysykää kotona, peskää käsiänne, älkää olko törppöjä, ajatelkaa muita itsenne ja oman hyvinvointinne lisäksi. Ei muuta lisättävää, joten hypätään vinkkeihin!

Ensimmäisenä vinkkinä suosittelen organisoimaan kalenteritavarat uuteen järjestykseen. Samalla on hyvä hetki napata välistä itselle tarpeettomat tarrat ja muut etsimään uutta kotia – näitä on hyvä sujauttaa vaikka RAK-postiin, Happy Mailiin, tai laittaa Kalenterimanian kirppikselle myyntiin. Näiden siivous on myös paljon miellyttävämpää, kuin vaikkapa lattioiden peseminen!

Toisena vinkkinä – kokeile jotain uutta. Nyt on hyvä hetki korkata yksi niistä kymmenistä tyhjistä muistikirjoista, ja pistää itselle vaikka art journal aluille. Ryhmän puolelta löytyy myös hurjasti erilaisia haasteita, joita voi myös jälkijunassa toteuttaa, ja näin haastaa omaa luovuuttaan. Ja hei – jos se oma tekele ei sitten miellytä, on ainakin värikkäitä sivuja joita voi käyttää vessapaperin loppuessa.

Kolmantena vinkkinä – haastan kaikki teistä tarttumaan kirjaan. Oli se sitten äänikirja, e-book, tai ihan kirjahyllystä napattu yksilö. Lukeminen on aina hyvä idea, ja karanteenissa sille saattaa löytyä ihan omanlainen aukkonsa. Varsinkin kiireisten kotikoulujen keskellä on hyvä istahtaa välillä alas, ja ottaa kirjan kanssa sitä omaa rauhaa. Tai paeta lapsia metsään samalla äänikirjaa kuunnellen. Kirjoja on myös kiva listata omaan planneriin, ja niille voi helposti myös pyhittää oman osionsa bullet journalistakin.

Neljäntenä vinkkinä – asioiden listaaminen. Siivouslistat, bucket listit, asiat joita tehdä kun karanteeni on ohi, oman kotivaran listaaminen. Moni tuntui karanteenin alussa hamstraavan ruokia reippaalla kädellä, joten nyt on hyvä hetki pysähtyä kirjaamaan ylös, mitä niistä kaapeista oikeasti löytyy. Näin vältytään turhilta ostoksilta seuraavalla kauppakerralla, ja mahdollisesti päästään kokeilemaan uusia ruokalajeja!

Viides vinkki – ota mukava asento, kääriydy vilttiin, ota kuppi hyvää juotavaa ja viis veisaa aktiivisesta tekemisestä. Kalenterimanian YouTube-kanavalla on reippaasti sisältöä, ja ryhmästä löytyy yhä enemmän keskustelua ja hulinaa. Kerää inspiraatiota videoiden katselulla, tule jakamaan ne ryhmän puolella, tai kerro karanteenikuulumisesi päivittäisessä off topic -ketjussa.

Pysykää terveinä, ja kotona!

– Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *