Kalenterimania toimii yhteistyössä Ajaston kanssa ja meille lähetettiin uusia lukuvuosikalentereita tutustuttavaksi ja testiin. Minulle saapui graafisen ulkoasun omaava Doodle 18/19.

Doodle lukuvuosikalenteri alkaa heinäkuusta 2018 ja jatkuu vuoden 2019 heinä-elokuun vaihteeseen. Elokuusta -19 löytyy vielä kuukausiaukeama ja muutama ensimmäinen päivä elokuusta on mahtunut viimeiselle viikkosivulle mukaan. Kalenterin lopussa on myös vuoden 2020 tammi- ja heinäkuun päivät kahdella sivulla, joten pieniä muistiinpanoja voi tehdä sinnekin asti. Kalenterista löytyy myös suomalaiset nimi- ja juhlapäivät. Lopusta löytyy luettelomuotoisena myös nimipäivät listattuna, jolloin nimipäivää voi hakea nopeasti. Liputuspäivät on listattu myös vuodelle 2019. Nimipäivät on ehdottomasti sellainen mitä olen kaivannut päiväämättömissä kalentereissa.

Doodlen kansi on paksua pahvia ja omaa rouhean ulkonäön. Punainen sidos piristää muutoin neutraalia ulkoasua ja jonkun aikaa kalenteria katseltua, alan lämmetä sen graafiselle ilmeelle. Kantta olisi myös helppo koristella, jos haluaisi personoida ulkonäköä. Minulla on kalentereissa yleensä kierteet, koska tykkään taittaa kalenterin ja koen, että kierteillä olevat pysyy paremmin auki. Tässä sidos on kuitenkin onnistunut, kalenteri pysyy auki hyvin.

Doodlessa on joka kuukauden alussa kuukausiaukeama sekä viikkosivut. Viikkosivulla päivät on jaettu kolmeen lokeroon: aamu, iltapäivä ja ilta. Jos tätä jaottelua ei tarvitse, saa nämä helposti esimerkiksi washiteipillä piiloon. Viikkoaukeaman alareunasta löytyy muistiinpanotilaa sekä pieni kuukausinäkymä. Kuukausiboksi on erittäin kiva lisä, siitä näkee koko kuukauden heti tarvitsematta selata sivuja edestakaisin.

Kalenterin koko on 14,8cm x 21cm. Näppärän kokoinen, kulkee pienemmässäkin tilassa mutta viikkoaukeamalle mahtuu kirjoittamaan ja tuunaamaan erittäin hyvin. Lopusta löytyy runsaasti muistiinpanotilaa: on viivoitettuja, ruudullisia ja blancoja sivuja. Tästä iso peukku, koska koskaan ei voi olla liikaa muistiinpanotilaa!

Sivuille testasin erilaisia kyniä. Mujin ja stabilon ohuet kynät eivät juurikaan tulleet läpi, kun taas tombow, lidlin geelikynä sekä tigerin kynät tulivat melko iloisesti läpi useamman sivun läpi. Alleviivauskynät ghostasivat myös, mutta eivät häiritsevästi. Paperi ei ole siis kovin paksua, vaikka tuntuma siinä on mukava. Parhaiten toimivat ohuemmat kynät sekä perinteinen kuulakärkikynä. Jos käyttää minun tapaan paljon boksitarroja ja niihin kirjoittelua, ei ghostaaminen tietystikään ole ongelma.

Positiivinen tuttavuus ja innolla odotan heinäkuuta, että kalenterin saan käyttöön. Suunnitelmaa on jo olemassa, ehkä siitä vielä myöhemmin lisää! Kiitos ajasto!

-Laura

Ps. Käy kurkkaamassa muut esittelyt

Campus

Kamu

Teinari

Maker

Kompagnon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *