Oletko aina ihaillut täydellisiä kalenterikuvia instagramissa ja miettinyt kuinka sellainen syntyy? Kuvaa, jossa kalenteri on aseteltuna juuri oikeassa kulmassa kahvikuppiin nähden, valaistus on oikea ja maljakossa olevat leikkokukat sopivat täydellisesti muuhun värimaailmaan. Oletko kenties miettinyt istuuko joku joka aamu jalat kauniisti viltille aseteltuna kalenteri sylissään sängyllä, joka näyttää aina koskemattomalta.

Pudotan sinut seuraavaksi todellisuuteen vaaleanpunaisesta unelmasta. Useat kalenterikuvat joita instagram ja pinterest ovat pullollaan, ovat lavastettuja. Kuva kalenterista kahvikupin kanssa on todellisuudessa työllä ja vaivalla lavastettu ”todellisuus”. Olen lukemattoman monta kertaa sortunut keittämään kahvia vain kuvia kuvatakseni tai miettinyt leikkokukkia ostaessa, mitkä sopivat parhaiten tulevaan viikkoaukeamaani.

Kerron sinulle seuraavaksi muutaman vinkin, joiden avulla pääset alkuun kuvien ottamisessa.

  1. Valo on kuvaamisessa a ja o. Ota kuvia aina luonnonvalossa. Näin kesällä, kun valoa riittää, huomaa miten värit heräävät kuvissa eloon. Ei tarvitse käyttää kymmentä eri filtteriä yrittäessä saada kuvasta edes jotenkin siedettävää.
  2. Kalenterikuva toimii usein parhaiten ylhäältä päin.
  3. Tausta ei saa olla liian levoton, muuten kohde ei erotu.
  4. Vältä heijastuksia. Niitä syntyy kalenterin metallisista renkaista, kiiltävistä tarroista, pöydän pinnasta ja ne voivat tehdä hallaa muuten hyvälle kuvalle.
  5. Vähemmän on usein enemmän. Yksinkertainen on kaunista ja less is more. Kokeile kuvata vaalealla taustalla, aseta kohde taustan keskelle tai reunalle.
  6. Hyödynnä erityisesti valoa ja kontrastia. Käytit sitten kuvanmuokkausohjelmaa tai instagramin omia säätöjä, keskity erityisesti valon ja kontrastin säätämiseen.
  7. Kuvan lavastaminen. Kasvien hyödyntäminen kuvassa, kahvikuppi ja kalenteri, siisti tuunaushetki. Muista, että liika rekvisiitta hukuttaa kuvan tarkoituksen. Somista maltillisesti.
  8. Mieti tarkkaan, mitä haluat kuvalla ilmaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *