Rrrrrrrakastan saippuakuplia, kukapa ei? Ne ovat kauniita ja niissä vaihtuvat sateenkaaren värit. Näin hauskan videon Instagramissa, jossa maalattiin vesiväreillä saippuakuplia ja halusin kokeilla onnistunko itsekin.

Tarvitset:
– vesiväripaperia (tulostuspaperi ei toimi, kokeilin)
– vesivärit
– siveltimen
– vettä
– jonkun mihin laitaa vesiväriä (vesiväripaketin kansi tai lautanen)
– snapsilasi tai munakuppi

Valitsin tavalliset markettivesivärit ja metallihohtoiset vesivärit Suomen Taidetarvikkeesta vuosien takaa (edelleen valikoimissa). Vesiväripaletin kanteen aloin kerätä erilaisia värejä mitkä haluan saippuakuplaan. Tämän jälkeen kannattaa vaihtaa puhdas vesi tai olla toinen lasi puhdasta vettä pöydällä. Puhdasta vettä tarvitaan levittämään väri saippuakuplaan.

Seuraavaksi tarvitaan snapsilasi tai munakuppi. Itseltäni löytyi snapsilasi. Dippasin lasin reunat vesiväriin ja painoin paperiin. Tässä täytyy olla nopea, ettei vesiväri ehdi kuivua paperiin ennen kuin puhtaalla vedellä kostutetulla siveltimellä levitetään vesiväri rinkulan sisäpuolelle. Kokeilin myös kostuttaa paperia ennen rinkulan painamista, mutta väri leviää helposti ja saippuakupla ei ole enää pyöreä. Paperina käytin Ecolinen vesiväripaperia (mikä soveltuu myös tulostamiseen). Tätä on ainakin ennen saanut Suomalaisen Kirjakaupan kivijalkamyymälästä.

Näistä tuli mielestäni aika hauskoja vaikka itse sanonkin. Varovasti näihin voi lisätä jälkeenpäin pensselillä hiukan väriä, mutta metallihohtoisen lisääminen ei itselläni onnistunut. Kuivuttuaan saippuakuplat voi leikata die cutseiksi ja käyttää kalenterissa, atc-korteissa tai art journalissa. Jos kalenterisi tai muistikirjasi kestää kuin vesiväripaperi, voit tietenkin tuunata suoraan siihen.

Kivaa keskiviikkoa – Tia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *