Kalenteri saatu yhteistyössä Ajastolta.

Ajaston tulevan syksyn uutuustuotteet ovat jälleen tavoittaneet Kalenterimanian ylläpitoa ja tällä kertaa esiteltäväkseni sain Kamu 2023-2024 lukuvuosikalenterin, jonka kannessa komeileekin hauska karhu. Kalenteri on kooltaan 148 x 210 mm eli tutummin n. A5 ja se on FSC-sertifioitu. Kalenteri on parikierresidottu tukeviin kartonkikansiin ja sen teemaväreinä aukeamilla kulkee oranssi ja petroolinsininen mustan lisäksi. Kalenteri alkaa vuoden 2023 heinäkuun viimeiseltä viikolta ja päättyy heinä-elokuun vaihteeseen vuonna 2024. Kalenterin avausesittelyn ja ensifiilikset pääset katsomaan ryhmään tallennetusta livestä.

Kalenterissa ensimmäisenä on yhteystietosivu, johon merkitään kalenterin omistajan nimi, kotiosoite, sähköposti ja puhelinnumero. Alusta löytyy tuttuun tapaan 2023 vuosinäkymä, jonka alareunaan on merkitty juhlapyhät. Vieressä on muistiinpanosivu, jonka jälkeen loppuvuoden 2023 ja alkuvuoden 2024 tiivistetyt vuosisuunnitelmat. Koska kyseessä on lukuvuosikalenteri, seuraavat kuusi sivua on varattu esimerkiksi lukujärjestyksille käytettäväksi. Lukujärjestyspohjien lisäksi kalenterista löytyy erittäin pelkistetyt kuukausiaukeamat ja viikkoaukeamat vaakapäivillä. Jokainen kuukausi alkaa aina samaan tyyliin kuukausiaukeamalla, jotka luovat kalenteriin selkeän linjan.

Viikkonäkymä on horisontaalinen eli vaakasuuntainen ja se jakautuu yhdelle aukeamalle, eikä apuviivoja ole. Päivänumerot on merkitty suuremmalla oranssilla fontilla ja viikonpäivät kirjoitettu tikkukirjaimin, myös nimipäivät ovat totuttuun tapaan merkittynä. Viikkoaukeama on mukavan yksinkertainen ja jokaiselle viikonpäivälle on yhtä paljon kirjoitustilaa. Kierresidonnan ansiosta sivuille on helppo kirjoittaa ihan reunaan asti. Oikean sivun alalaidasta löytyy vielä tilaa viikon yleisille muistiinpanoille. Viikkoaukeama on selkeä ja siinä on hyvin tyhjää tilaa, joka inspiroi tuunaamiseen. Kalenterin lopusta löytyy myös vuosisuunnitelmat vuoden 2025 kesäkuuhun asti, suomalaiset liputus- ja nimipäivät, muutaman sivun verran tilaa ylimääräisille muistiinpanoille, sekä viivoitettuina että pieniruutuisina sivuina.

Kalenterin pelkistetty ja ilmava ulkoasu antaa monia mahdollisuuksia koristella aukeamat omaan tyyliin sopiviksi. Kalenteri on looginen ja käytännöllinen, turhia viivoja ei ole ja se sopii hyvin niille, jotka toivovat kalenteristaan tyhjää tilaa. Kalenteri on mielestäni hyvinkin toimiva kokonaisuus, lukuvuosikalenteri, jonka malliin on ehkä meistä jokainen kerran elämässään tykästynyt. Voin ilolla suositella kaikille, jotka haluavat kierresidottua A5 kokoista kalenteria. Kamu on helppo heittää laukkuun mukaan kulkemaan, eikä hätkähdä kovaakaan kulutusta.

Terveisin Aliisa

3 Comments on Esittelyssä – Kamu 2023-2024 (Ajasto)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *