Heipä hei ja aurinkoista torstaita. Meidän torstaipostauksissa on tällä hetkellä menossa värihaaste. Voit käydä lukemassa täältä aiempia toteutuksia.

Koska inspiraatio ei ole hirveästi ravistellut viime aikoina päädyin siihen, että teen tämän haasteen minun päiväkirjaan. Lisäksi mietin, että haluaisin lisätä haastavuutta arpomalla värit sillä näin ei tulisi aina valittua niitä omia lemppareita. Tästä syystä päädyin siihen, että toteutan haasteen puuväreillä, sillä omista tuunauskamoista ei välttämättä löydy ihan kaikkia värejä. Päätin myös tässä vaiheessa, että teen lyijykynällä kuvioita paperin alareunaan ennen värien arpomista. Näin sivulle jää kuitenkin tilaa tekstille. Sitten vaan arvontakone pyörimään.

Ensimmäiseksi väriksi arpoutui violetti, mikä on itsellä aika vähän käytetty väri. Eikä puuväreistäkään löytynyt kuin kaksi eri sävyista kynää. Se ei tosin ole mikään huono asia, koska värisävyjä saa tummuutta säätämällä silti monta. Koska en vielä tiedä toista väriä asettelen muutaman violetin väripalkin tähän hieman kasvimaiseen kuvioon.

Tein vain muutaman tässä vaiheessa, koska värinä violetti helposti vie huomion muilta väreiltä. Toiseksi väriksi arpoutui vihreä. Mikä sitten onkin minun lempiväri. Se näkyy myös kynien määrissä, sillä nyt valinnan varaa kyllä löytyy. Päädyin kuitenkin kolmeen sävyyn, ettei kuvasta tule liian levoton. Painotin myös värin valikoiduttua vihreäksi enemmän kuvan kasvimaisuuteen.

Kun sain värit paikalleen, tein vain muutaman pienen yksityiskohdan ja nyt sivu on valmis tekstiä varten. Tämä oli rentouttavaa tekemistä ja kuvasta tuli todella vähällä näyttävä. Huomasin myös miten hyvä paperi puuvärejä varten on, joten varmasti piirrän päiväkirjaan toistenkin. Nähdään ryhmässä.

-Katja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *