Syksy on usein kalenterimaanikolle – ainakin sellaiselle, joka ei ole tavoittanut kalenterirauhaa – seuraavan vuoden kalenterikokoonpanon pohtimista. Minä luulin omien sävelteni olevan suhteellisen selvät, ja vuoteen 2024 oli tarkoitus lähteä Ajastolta saadulla Color A6 Luumulla ja Sterling Inkin A6 Plannerilla. Jälkimmäinen ei ole vieläkään saapunut rapakon toiselta puolelta, joten ei ollut ihme, että suunnitelmani menivät hieman uusiksi, kun bongasin Paperimurun mainoksesta täysin uuden kalenterin.

Taiwanista kotoisin oleva Take a Note on ainakin itselleni täysin uusi tuttavuus. Nähdessäni kuvan A6 kokoisesta Mini Plannerista, en saanutkaan sitä yhtäkkiä pois päästäni. Kalenteri tuntui täyttävän kaikki kohdat, joita tunsin tarvitsevani ensi vuodelle parempaan arjenhallintaan ja se löysi nopeasti tiensä ostoskoriini. Siispä haluan fiilistellä tätä uuden uutukaista kalenteria teille tänään, jos vaikka siellä ruudun takana on vielä kalenterisuunnitelmat auki.

Take a Note 2024 Mini Planner A6 on ihana 68gsm Tomoe River -paperi, johon olen viime aikoina syvästi rakastunut. Kalenterissa minua erityisesti kiehtoi normaalista poikkeava viikkonäkymä, joka löytyy A6 koon lisäksi A5 koosta (muut kalenterikoot B6 ja TN regular). Viikko on jaettu kahdelle aukeamalle ja viikon alusta löytyy pieni minikalenterinäkymä, johon saa kätevästi viikon tärkeimmät asiat ylös ja ne näkee yhdeltä vilkaisulta. Päiväsarakkeista löytyy myös kellonajat 24 tunnin ajalta, mikä näin vuorotyötä tekevälle perheelle on ihan parasta.

Kalenterin alusta löytyy vuosinäkymä 9/2023–4/2025, jonka jälkeen vuodelle 2024 on pieni tracker -sivu (tilaa kahdelle seurattavalle asialle per kuukausi). Nämä aukeamat ovat lähes ainoat, joissa on kalenterin pieni koko ei välttämättä toimi kaikilla, sillä teksti on jouduttu laittamaan todella pieneksi. Tämän jälkeen on vuosisuunnitelmasivut / future log, jossa on 6 kk / aukeama, jonka jälkeen kk-aukeamat käynnistyvät.

Vertasin kuukausiaukeamia Hobonichin A6 ja näissä on selkeä ero taas koon puolesta: Take a Noten kk-aukeamalta löytyy kk-ruudukon vierestä reippaasti muistiinpanoille tilaa, joka luonnollisesti pienentää itse päivien kokoja. Ruutukoko on 3 mm, mikä on pieni (verrattuna esimerkiksi Hobonichin 4 mm), mutta pienen käsialan omistavana tämä ei tule tuottamaan minulle ongelmia. Lisäksi ruudut ovat todella haaleat, ainakin omaan silmään.

Kalenteri aukeaa kauniin sidontansa avulla täysin flatiksi, mikä ainakin itselläni on aina kalenteria valittaessa suuri plussa. Layout on ihanan minimalistinen ja värimaailma rauhallinen. Tämä mahdollistaa kalenterin taipumisen lähestulkoon kaikkeen, mihin ikinä itse sitä tarvitsetkaan. Sivuja tästä löytyy 256 ja perästä 4 tyhjää sivua viikkoaukeamien jälkeen. Joten jos tarvitsee paljon tilaa muistiinpanoille, suosittelen kalenterin lisäksi erillistä vihkoa taikka muistikirjaa.

Oikein ihanaa syksyn jatkoa ja toivottavasti nähdään ryhmän puolella! Täällä ollaan tästä kalenterista ihan super innoissaan! – Laura S.

PS. Voit käydä kurkkaamassa ryhmästä livevideon, jossa avasin paketin. Itse kalenterin selaus löytyy puolenvälin tienoilla ja käyn kalenterin todella yksityiskohtaisesti läpi.

3 Comments on Esittelyssä – Take a Note

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *