Helou! Monella somen selaajalla on varmaan sama kokemus kuin allekirjoittaneella: videoita ah niin helpon näköisistä askartelutekniikoista ja nikseistä tupsahtelee syötteelle näkyviin säännöllisen epäsäännöllisesti. Suurin osa tallennetuista ideoista tuntuu jäävän itselläni lopulta testaamatta milloin ajan- tai energianpuutteen, milloin unohtamisen vuoksi. Yhtä helpon oloista vesivärikikkaa kuitenkin sain kokeiltua, ja näytän nyt mitä siitä tuli.

Kyseessä on jo otsikonkin paljastama muun maalaaminen vesiväreillä, sienellä tuputellen. Itse revin pienen palasen siivoussienestä, joka oli jo aiemmin uhrattu askartelupuuhiin. Vesivärit levitin ja sekoitin omaan maalisettiini kuuluvalle irtopaletille. Siihen kelpaa esimerkiksi mikä tahansa sileä muovinkappale, jollei varsinaista palettia löydy.

Ohjeet ovat hyvin helpot: töpöttele haluttua väriä 3 eri sävyssä vuorotellen, aloittaen vaaleimmasta. Itse tein näin marraskuun alkuun ehkä hieman oudosti sopivan vehreän puun, ja aloitin vaaleimmasta vihreästä, ja etenin sitten kohti tummempia sävyjä.

Kun puun vihreys oli tuputeltu ja töpötelty, lisäsin puun rungon ohuehkolla siveltimellä. Lopputulos ei aivan ole mieleeni, mutta tekniikkaa oli hauska kokeilla. Sille tulee siis varmaan annettua joskus uusi mahdollisuus. Ja näin talvea kohden mennessä voisi kokeilla tuputella myös kuusia, ja niiden kuivuttua töpöttää oksille ”lunta” valkoisella akryylimaalilla!

-Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *