Mainos: Suomalainen Kirjakauppa

Ostin Suomalaisesta Kirjakaupasta paketin muovailumassaa ajatuksena tehdä erilaisia pikkulautasia (tasseja) ja kippoja askartelutarvikkeille sekä koriste-esineiksi. Työpöytäni vakiovarusteena on nytkin pieni lautanen, johon kerään kaikki pienet roskat, joita kertyy kalenteria tuunatessa. Olen käyttänyt massaa aiemmin isänpäivälahjoihin ja joulukuusen koristeisiin, joten se on minulle entuudestaan tuttua.

Huomasin tarvitsevani toisen lautasen työpöydälle, johon saan kerättyä ennen tuunauksen aloittamista kaikki pienet inspiroivat tarrat ja pikkukoristeet. Näin ne eivät eksy pöydällä.

Päätin käyttää mallina luotto pikkulautastani. Pala massaa pyöritellään käsissä tasaiseksi palloksi ja sitten kaulitaan. Asettelin lautasen nurin päin massan päälle ja leikkasin oikein kokoisen palan.

Laitoin mallilautasen pöydälle oikein päin ja sen sisälle elintarvikekelmun. Asettelin leikatun massan lautasen sisään ja silloittelin massan pinnat kauniiksi. Apuna voi käyttää kosteita käsiä. Massa kuivuu huoneilmassa noin 24 tuntia paksuudesta riippuen, jonka jälkeen sen voin maalata askartelumaaleilla. Pinnan voi viimeistellä halutessaan askartelulakalla. Itse valitsin valkoista pohjamaaliksi ja eri värisiä sydämiä koristeeksi.

Kaulinta vaiheessa pinnalle voi painaa kuvioita vaikka pitsillä, leimasimilla tai puiden lehdillä, sekä hyödyntää erilaisia savityökaluja. Kesällä aion tehdä tammen lehteä apuna käyttäen pienen lautasen, johon jää lehden jälki, sekä leikata sen lehden muotoon.

Muita ideoita massan käyttöön on esimerkiksi sivellinteline. Innostuitko muovailumassasta askarteluissa?
-Tia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *