Hei vaan, tässä kirjoittelee 40-vuotias plannereihin koukuttunut kalenterimanialainen Heli.

Oma planneri tarinani alkoi vuonna 2014. Taisin etsiä organisointiin ja kodinkansio asioihin liittyviä juttuja ja törmäsin sitten Pinterestissä noihin plannereihin. En siis varsinaisesti hakenut kalenterikäyttöön juttua vaan muiden ”tärkeiden” asioiden kirjaamiseen ja säilyttämiseen. Nuorempana käytin kyllä pitkään paperista kalenteria, mutta jossain vaiheessa se jäi näiden teknisten laitteiden kehityttyä. Tuolloin 2014 alkukesästä innostuin kuitenkin ihan täysin. Ensimmäinen ostamani planneri oli Filofaxin Saffiano A5 koossa. Siitä se sitten lähti ja piti alkaa ostamaan tarroja, tarralappuja, washeja ja kaiken maailman mahdollista. Aika äkkiä mukaan tuli se, että aloin myydä myös tuotteita Etsyssä. Myin ostamiani tuotteita, sekä itse tehtyjä tuotteita mm. planneri koruja. Syy tähän oli selkeästi se, että täältä Suomesta oli varsinkin tuolloin todella vaikea saada mitään kivaa planneriin ja jos nyt jotain löysi, niin hintakaan ei ollut tuolloin opiskelijabudjetilla elävälle mitenkään paras mahdollinen. Tästä seurasi se, että tein myös paljon itse.

heli

Tuo tekeminen onkin yksi mistä saan kiittää koko planneritouhua. Selkeästi tämän planneri ja kalenteritouhuilun innoittamana, innostuin myös askartelusta yms. uudestaan. Olen löyttänyt kalenterituunailun ohella muun muassa swappailun ja pocket letterit. Olen aina ollut hyvin paljon sellainen DIY-tyyppi ja siksi piti sitten insertitkin tehdä itse, alusta loppuun. Olen tehnyt kalenteripohjia, to do lista pohjia, kuukausibudjetti seurantaa ja mitä nyt olen omaan käyttööni tarvinnut. Koruja olen myös tehnyt aiemmin ja nyt kalenterituunauksen tultua kuvioihin aloin tehdä koruja myös niihin. Viimeisin DIY-projekti on ollut tehdä planneri tarroja ihan alusta loppuun asti itse. Jotenkin sitä vaan jaksaa tehdä ja opiskella uusia asioita kun on innostunut.

Tällä hetkellä käytössä on itsetehty kankainen traveller’s notebook. En oikein tahtonut löytää sitä omaa juttuani. Siirryin A5 kokosesta Filofaxista personal kokoiseen, mutta siinä missä ensimmäinen oli liian iso, niin toinen oli liian pieni. Viime vuonna siirryin syksyllä käyttämään fauxdoria ja se on toiminut itselläni parhaiten. Jotenkin juuri se, että saan itse lähteä tekemään varsin tyhjälle pohjalle kuukausi aukeamia ja viikkoja on se juttu joka toimii mulla. Aukeaman teemat, tyylit ja värit saattavat vaihdella hyvin paljon ja se on se, joka inspiroi mua. Tykkään tehdä erilaisia juttuja. Samalla olen huomannut, että olen enemmän sellainen päiväkirja tyyppinen kirjoittaja, vaikka nuorena kirjailinkin aina muistilistoja ja muuta. Bullet journal on myös kiinnostanut, mutta sitä en ole vielä ehtinyt kokeillut.

img_5500

Omasta kalenterituunaus matkastani on Youtubessa myös kolme videota (ovat englanniksi). Mikäli kiinnostaa niin käyhän kurkaamassa.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCENYAbrQLgxrtE8ZsELUftw
FB-sivut: https://www.facebook.com/crushoncrafting/

Heli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *