Olen aiemmin muistellut vanhoja kalentereitani täällä kalenterimanian blogissa, ja nyt jonkinmoisessa mielenhäiriössä päätin kaivaa pitkän tauon jälkeen esille myös muutaman vanhan päiväkirjan. Itselläni kalenterit ja päiväkirjat ovat kulkeneet tietyllä tapaa aina käsi kädessä, ja ovatkin nykyisessä käytössä sulautuneet lähes toisiinsa.

 

Kun vasta suunnittelin tekeväni tälläistä postausta, muistini mukaan päiväkirjoissa oli kirjoituksia ihastuksista, harmittelua kotitöistä ja ehkä kertoilua siitä mitä on milloinkin tehnyt. Mutta mitä kaikkea Gimmel-kansien syövereistä paljastuikaan..

Sieltä nimittäin paljastui kaikkea mitä aavistelinkin, ja enemmän! En lainkaan muistanut, että sivuilta löytyisi liimattuna niin paljon erinäköisiä asioita. Leffalippuja, ja pieniä irtolappusia toki, mutta niiden lisäksi! Kuivattuja kukkia, kasvien ja puiden lehtiä, linnun sulkia, jäätelöpapereita, Islantilainen kolikko.. tämähän on ollut oman aikansa smash book! Ja art journal myös – sen verran paljon olin myös piirrellyt päiväkirjaan!

Vaikka suurimmaksi osaksi kirjoitusten sisällöt nostattavat nolouden tunnetta ja tekisi mieli vajota maan alle merkintöjä lukiessa, niin on myös hauskaa, kuinka askartelijanäpertelijä-luonne puskee rivien välistä läpi paikoitellen. Ja voi kuinka ihanaa olisikaan olla taas pieni tyttö ja päästä mummin kanssa Tiimariin ostoksille!

”Oltiin viikko mummin luona. Oli aika kivaa. Käytiin paljon kävelemässä ja pelattiin smurffista naapurin tytön kanssa. Tosi kivaa oli se kun päästiin käymään Tiimarissa! Sain hienon vihkon. Aion piirtää sinne. Siellä olisi ollut myös ihania tarroja, mutta niitä en saanut. Illalla syötiin pinaattilettuja.” 

Yhtäläisyytenä nykyisiinkin tapoihin löytyi myös listaamisesta! Teen nykyäänkin paljon listoja. Muistilistoja, to do-listoja, listoja lempiasioista.. Ja listoja löytyi myös näistä reippaasti yli kymmenen vuotta vanhoista merkinnöistä. Esimerkiksi yksi kokonaisen sivun mittainen erittely siitä, mitä irtokarkkeja olin karkkipäivänä valinnut 😀

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *