Tänään esittelen teille Ajaston ihanan uutuuskalenterin, Kamun. Kamu on lukuvuosikalenteri 2017-2018 ja alkaa siis vasta heinäkuussa, mutta olipa ihanaa päästä tutustumaan siihen lähemmin jo nyt!

Ulkoapäin Kamu on söpö kuin mikä! Suloinen, aavistuksen hämmentyneen näköinen pandakarhu siinä katselee takaisin heti kannessa. Kalenterin keltaiset kierteet tuovat raikkautta ja piristystä Kamun muuten mustavalkoisen ajattomaan ulkoväritykseen.

Sisältä Kamun kannet ovat niin ikään mustat. Ensimmäinen sivu on yhteystietosivu, johon merkitään kalenterin omistaja, kotiosoite, sähköposti ja puhelinnumero. Näillä tiedoilla Kamu löytänee takaisin kotiinsa, jos se pääsee eksymään!

Seuraavalla aukeamalla alkavat kompaktit kuukausiruudut vuoden loppuun asti vasemmalla sivulla ja oikealla sivulla on ensimmäinen muistiinpanosivu. Muistiinpanosivulle aion merkitä loppuvuoden tavoitteitani ja muita muistettavia asioita, joiden hoitaminen ei ehkä ole viikosta, eikä kuukaudestakaan kiinni.

Tällä aukeamalla onkin sitten jo vähän enemmän kirjoitustilaa päivää kohti –  pääsemme siis kuukausisarakkeisiin. Niitä löytyy vuoden 2018 kesäkuuhun asti. Tänne monesti merkitään ne kerran, pari vuodessa muistettavat asiat ellei haluta varsinaisiin viikkoaukeamiin niitä vielä merkitä. Tällaisia minulla itselläni on esimerkiksi hammaslääkärin varaaminen säännöllisesti sekä eläinten madotukset ja punkkilääkkeet – näin pari mainitakseni. Niiden muistamiseen nämä sarakkeet ovat enemmän kuin kätevä juttu ja minulle ainakin ihan must!

Luulisi, että lukujärjestystä ei tarvitse, ellei ole koulussa tai opiskele. Se ei välttämättä ihan pidä paikkaansa – on nimittäin hyvinkin asioita, joita jokainen voi mielenkiintonsa mukaan merkitä ylös lukujärjestykseen kellonaikojen mukaan! Minua ainakin ennen harmitti, kun aloitin katsomaan sarjaa ja lopulta tipuin kärryiltä, koska en koskaan muistanut yrittää olla ruudun ääressä silloin kun se tuli. Merkitsinkin itselleni lukujärjestykseen ajat, milloin mikäkin ohjelma tulee! Jotkut ohjelmat toki muistaa ulkoa, mutta esimerkiksi Avara luonto meinasi jäädä aina lauantain tohinoissa katsomatta ja samoin muut kerran viikossa näytettävät ohjelmat.

Kamussa ennen jokaisen kuukauden viikkoaukeamien aloitusta on kuukausinäkymä, joka on yhden aukeaman kokoinen. Siitä on mukava katsoa koko kuukausi yhdellä vilkaisulla, että kuinka kiireinen tästä kuusta tuleekaan! Sen avulla on myös helppo suunnitella esimerkiksi rahanmenoa kun näkee helposti kokonaiskuvan kuukaudesta sekä sen tuloista ja menoista.

Viikko aukeamalla on minun käyttööni mieleinen ja toimiva näkymä. Sisäsivujen värityksenä toimii hillitty, mutta raikas kaava; kuukausiteksti ja numerointi vaaleanpunaisella ja muistiinpanotilan jakoviivat päivien välissä vaaleansinisellä. Pehmeät pastellivärit ovat kyllä minun sydäntäni lähellä!

Kun viikkoaukeamat on käyty loppuun, niin aletaankin siirtyä suunnittelemaan jo seuraavaa vuotta. Sieltä nimittäin alkaa kuukausisarakkeet niinkin pitkälle kuin vuoden 2019 kesäkuuhun asti! Kamuun voi siis merkitä kauaskantoisiakin suunnitelmia tuosta noin vain!

Kamun lopusta löytyy ilman muuta myös listaus virallisista liputuspäivistä Suomessa sekä nimipäivät luettelona – kalentereiden vakiovarustus! Olin positiivisesti yllättynyt etenkin Kamun muistiinpanosivujen monipuolisuudesta! Niitä nimittäin löytyy kalenterin lopusta kolmessa eri tyylissä: viivalliset sivut, ruudulliset sivut, sekä blankot sivut.

Kaikenkaikkiaan Kamu on mielestäni hyvinkin toimiva kokonaisuus. Lukuvuosikalenteri, jonka malliseen meistä jokainen on varmasti ainakin kerran elämässään tykästynyt! Ja näin suloisella naamalla minun laukussani saisi majailla vaikka pidempäänkin! Näihin kuviin ja tunnelmiin…

..  ja kirjan kannet kiinni. Sen pituinen se!

-Anna-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *