Mietityttääkö teitä, että millä aineilla sitä oikein uskaltaisi lähteä kiinnittämään koristeita kalenteriin? Washit ja tarrat toki tarttuvat ihan itsessään, mutta entäs kaikki ihanat die cutsit, lehdistä leikatut kuvat, tai journaling-kortit? Jotkut suosivat ihan tavallista paperiliimapuikkoa, mutta itse koen sen hieman sottaavaksi, ja ohuet paperit tuntuvat menevän helposti ruttuun ja kurttuun.

Itselleni on tässä vajaassa puolessatoista vuodessa vakiintunut käyttöön muutamat tietyt tuotteet, ja tavat niiden käyttämiseen, ja nyt jaan vinkkini niiden suhteen!

Kaksipuoliteippi

Alkuun käytin ihan marketeista saatavia kaksipuoliteippejä, jotka tulivat omissa katkaisutelineissään. Käteviä – mutta pitkän päälle aika kalliita jos paljon teippailee! Taavan tammikuun miitissä saimme me osallistujat miittilahjana rullat ohutta kaksipuoliteippiä, ja sen jälkeen ei ole itselläni ollut paluuta muihin kiinnitysteippeihin! Opin silloin, että tämmöiset isommalla rullalla tulevat taustapaperiset teipit on helppoa katkaista käsineen ilman saksia, tai muitakaan teräaseita! Myös suojapaperin irrotus, eli toisen liimapinnan paljastaminen, on simppeliä ihan sormin! Tälläistä kaksipuoliteippiä on saatavilla useissa askartelukaupoissa, niin kivijalkaliikkeissä kuin netissäkin.

Zig-liimakynä

Paras. Juttu. Koskaan! Näitä on olemassa useita erilaisia, itselläni on mustekynämalli, ja huopakärkinen malli. Koristeet joissa on ohuita kohtia, on kaikkein helpointa kiinnittää liimakynällä! Mustekynämallilla esimerkiksi saa tooodella ohutta liimausjälkeä – nimensä mukaisesti tätä tuntuu käyttää hieman samalta kuin mustekynää. Näissä liimakynissä on myös se hauska puoli, että jos odottaa hetken että liima kuivahtaa, tulee siitä tarrapintainen! Näillähän voi muuten myös folioida 😉

Washiteippi

Washiteipillä saatan välillä kiinnittää esimerkiksi kortteja kiinni kalenterisivuille. Välillä ihan kuvion reunoja pitkin taustaan kiinni teippaamalla, tai sitten hyödynnän tip-in-tekniikkaa. Sanna on kertonut aiemmin kyseisestä kiinnitystekniikasta tässä postauksessa!

Kirkas-teippi, muoviteipit

Kirkasta teippiä käytän melko harvoin varsinaisessa kalenterituunauksessa, mutta sillekkin on kuitenkin oma paikkansa joillain sivuilla. Joskus nimittäin sattuu niin, että tahtoisin kiinnittää tip in-tyylillä jonkin kivan kortin tai kuvan kalenteriin, mutta en tahtoisi peittää koristeesta pientäkään osaa. Silloin kauniiden washiteippien sijaan on ihan tavallinen kirkas teippi paras vaihtoehto.

Muoviteippejä käytän kalenteriin vielä kirkastakin harvemmin, mutta silloin todennäköisesti on kyse myös samanlaisesta kortin kiinnittämisestä kuin washeilla tai kirkkaallakin teipillä. Yksi käyttötarkoitus itselläni kuitenkin löytyy muoviteipeille, jossa ne toimivat aivan lyömättömän hyvin – nimittäin kirjekuorien sulkeminen! Oli kyseessä sitten Happy Mailin, Random act of kindness-postin tai vaikka washivaihtarin lähettäminen, on aina kivempi lähettää kuori, johon voi luottaa siinä että se pysyy hyvin kasassa. Kivan kuosista muoviteippiä tuleekin siis itse pyöräytettyä lähes jokaiseen lähetettävään kuoreen. Kestävyyttä ja koristetta samalla kertaa!

Prima Planner Glue Pen

Tästä en valitettavasti osaa antaa omakohtaista suositusta, mutta koen tämän liimapuikon kuitenkin mainitsemin arvoiseksi. Primalla siis on olemassa oma liimapuikko joka on tarkoitettu nimenomaan kalenterituunaukseen! Olen kuullut ja lukenut tästä kyseisestä liimasta paljon hyvää, joten kannattaa varmasti tätä harkita jos tykkää perinteisemmistä puikkoliimoista ja tätä liimaa sattuu vastaan tulemaan!

 

 

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *