Nyt on minun vuoroni kirjoittaa Inspiraationa Kalenterimafia -postaus! Minun kohdalleni sattui parien arvonnassa ihana Ruut – postaussarjassa inspiraationsa ovat jo esitelleet Piia, Nanna, Mirppu, AJ, Milja ja Inka. Selasin ryhmästä Ruutin laittamia kuvia ja päättelin, että värien käyttö ja käytännöllisyyden säilyminen ovat niitä tärkeitä asioita – muistan jossain Ruutin kirjoittaneen, että kalenteri on pääasiassa kuitenkin työväline. Ruut käyttää koristeluissaan paljon vesivärejä, joten koin tärkeäksi käyttää itsekin niitä tässä aukeamassa. Minulla ei ole varsinaisia vesivärejä, joten käytin Derwentin Inktense -kyniä, jotka ovat vesiliukoisia. Vettä vain säiliösiveltimiin ja töihin!

Kalenteri, johon päätin aukeaman toteuttaa on Kikki K:n Pause Large, joka on A5-kokoinen rengaskalenteri, jossa minulla on Carpe Diemin päivä per sivu -insertit käytössä. Kyseisiä inserttejä myy mm. Heidin Korttipaja, Chic Company, Klemmarikellari sekä Se Hämeenpuiston Vihkokauppa. Näissä on paperi suht paksua, joten veden kanssa oli helppo lutrata, ja sivujen ollessa kokonaan koristelemattomia voi näitä koristella miten vain. En meinannut osata päättää sinisen ja keltaisen välillä, joten hieman summamutikassa valitsin keltaisen ja oranssin. Sitten aloin toteuttamaan visiotani käytännöllisestä ja toimivasta koristelusta, Ruutin näköisestä sellaisesta. Ensin tein pohjat värittäen haluamani kohdat värikynällä, jonka sitten säiliösiveltimellä käsittelin. Seuraavaksi hyökkäsin washilaatikolle, josta valitsin sopivat washit ja sijoittelin palaset niistä haluamiini paikkoihin.

Tilaa tapahtumille ja muistiinpanoille piti ehdottomasti jättää, mutta tahdoin lisätä myös sopivan värssyn, jonka kirjoitin erilliselle skräppipaperille ja liimata linttasin sivulle. Halusin lisätä lisäksi muutaman merkinnän ja funktionaalisen tarran. Minulla ja Ruutilla on myös Bullet journal -taustaa, joten merkinnät tuppaavat olemaan usein lyhyitä ja ytimekkäitä. Aloitin kirjoittamalla muutaman tärkeän asian sivulle – päivän kuluessahan merkintöjä tulee sitten lisää. Eikä sekään haittaa, vaikka jäisikin vähän tyhjemmän näköiseksi. Tällainen Ruutin inspiroimasta kalenteriaukemasta sitten tuli!

Ihana haaste ja todella mukava toteuttaa. Seuraavaa jännää haastetta odotellessa.

Rakkaudella Eiksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *